БЕОГРАДСКИ АЕРОДРОМ ПРОШАО НАЈСТРОЖЕ ТЕСТОВЕ: Изведена вежба симулације прихвата и отпреме путника

E.B.T.

26. 10. 2020. у 18:20

БЕОГРАДСКИ АЕРОДРОМ ПРОШАО НАЈСТРОЖЕ ТЕСТОВЕ: Изведена вежба симулације прихвата и отпреме путника

Фото: Новости архива

НОВА инфраструктура Аеродрома "Никола Тесла" прошла је најстроже тестове у оперативној вежби у новој чекаоници за приступ удаљеним позицијама на аеродрому, саопштио је данас београдски аеродром.

Тестирани су нови инфраструктурни капацитети на функционалном и оперативном нивоу - наводи се у саопштењу.

- Симулирани су процеси који одговарају реалним условима који прате прихват, као и три сценарија отпреме путника на лет, путем аутобуса и новоформираних пешачких коридора. У оквиру трећег сценарија симулирано је понашање целокупног система у условима пожара у путничкој чекаоници, односно извршена је потврда евакуационих токова у ванредним околностима.

Kомпанија Belgrade Airport у уводним радовима на модернизацији инфраструктуре и проширењу путничког капацитета, подесећа се у саопштењу, изградила је нову чекаоницу за приступ удаљеним позицијама, са укупно 130 места у приземљу терминала А и два директна излаза на платформу.

- Неколико дана након ове вежбе, нове чекаонице А7а и А7б биће спремне за оперативну употребу, а њихово коришћење зависиће од потреба капацитета у складу са глобалном пандемијом ковида19 - поручују из београдског аеродрома.

Поред представника менаџмента компаније Belgrade Airport, вежби су присуствовали и представници даваоца концесије, компаније АД Аеродром "Никола Тесла", као и представници Ер Србје, Директората цивилног ваздухопловства и граничне полиције МУП-а.

Све активности изведене су у складу са препорукама и мерама превенције од ковида 19, које су прописале надлежне институције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)