СВЕ О НАГРАДНОЈ ИГРИ УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ: Ово су правила, а ево када ће бити прво извлачење

Novosti online

25. 10. 2020. у 19:01

СВЕ О НАГРАДНОЈ ИГРИ УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ: Ово су правила, а ево када ће бити прво извлачење

Фото: Архива Новости

ДРЖАВА је покренула наградну игру "Узми рачун и победи 2020", у којој ће грађани сакупљајући фискалне рачуне моћи да постану власници вредних награда. Откривамо вам најчешћа питања и одговоре који се тичу ове игре.

УСЛОВИ И ПРАВИЛА

Који су услови за учешће?

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе и пошаљу 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (слипова), минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 1. септембра 2020. године. На рачуну или слипу може бити један или више артикала, чија укупна вредност треба да буде 100 или више динара. Приликом адресирања коверата, на предњој страни потребно је написати УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020. На полеђини пошиљке обавезно је да се читко упише име и презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личног документа, као и контакт телефон. Слање коверата је бесплатно.

Када почиње и колико траје?

У зависности од епидемиолошке ситуације у земљи, очекује се да прво извлачење буде крајем новембра 2020. Влада Србије усвојила је критеријуме наградне игре којима је омогућено слање коверата са фискалним рачунима или слиповима већ од 15. октобра 2020, како би грађани имали више времена да сакупе већи број рачуна и повећају своје шансе за добитак.

Да ли у наградној игри могу да учествују малолетна лица?

Не. Према Закону о играма на срећу, у наградној игри могу учествовати само пунолетне особе. Уколико родитељи или баке и деке пошаљу коверту на име своје малолетне деце или унучића, те коверте ће се сматрати неважећим.

 Да ли наградној игри могу да учествују странци са привременим или сталним боравком у Србији?

У наградној игри могу учествовати пунолетни грађани Србије или страни држављани под условом да имају пријаву пребивалишта или боравишта на територији Републике Србије.

Да ли могу учествовати становници Косова?

Да. Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије.

 Да ли радници Поште имају право учешћа у наградној игри?

Не. Право учешћа у наградној игри немају лица која су запослена у институцијама и организацијама које непосредно учествују у њеном приређивању, а то су и: Кабинет председнице Владе Републике Србије, Генерални секретаријат Владе Републике Србије, Министарство финансија, Републичка дирекција за имовину, Управа за игре на срећу, Пореска управа, ЈП Пошта Србије, Државна лутрија Србије и НАЛЕД. Чланови породица запослених у наведеним институцијама и организацијама имају право учешћа у наградној игри.

Да ли је дозвољено да трговци шаљу рачуне из својих радњи?

Да. Према критеријумима наградне игре, дозвољено је слати фискалне рачуне и слипове из било које продавнице, укључујући и продавницу у којој пошиљалац ради. Напомињемо да је обавеза трговца да изда и уручи фискални рачун и слип купцу приликом сваке куповине, а да копије сачува ради евиденције и контроле.

Који је наградни фонд?

Наградни фонд ће бити познат по усвајању и објављивању правила наградне игре. Влада Србије је прелиминарно најавила да ће награде укључивати станове у Београду и аутомобиле.

Слање и попуњавање коверата

Колико коверата може да пошаље једна особа?

Једна особа може да пошаље неограничени број коверата, а у свакој мора бити или 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (слипова).

Какве коверте могу да се користе за учешће у наградној игри?

Могу се користити коверте било које боје, величине или облика, докле год стају у поштанско сандуче.

Како попунити коверту и на коју адресу је треба послати?

Адреса на коју се шаљу коверте је УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020. На полеђини коверте треба читким словима уписати личне податке учесника и то: име, презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личних докумената и контакт телефон. Полеђина коверте је страна на којој се коверта отвара.

 Да ли на једној коверти може бити уписано више имена пошиљалаца?

Једну коверту може послати само једна особа, односно није дозвољено уписати имена два пошиљаоца на коверти.

Да ли је у реду да се адреса или контакт телефон пошиљаоца напишу унутар коверте?

Не. Један од неопходних услова за учешће у наградној игри је да се контакт подаци пошиљаоца напишу на полеђини коверте, како је уобичајено у поштанском саобраћају.

ФИСКАЛНИ РАЧУНИ И СЛИПОВИ

 Да ли рачуни и слипови могу бити из исте продавнице и да ли могу бити издати истог дана?

Рачуни и слипови су важећи без обзира да ли су из истог продајног места или не, да ли су издати истог дана и која је роба купљена.

На који начин плаћање картицом дуплира шансу?

Уколико 10 пута платите кешом, добићете 10 фискалних рачуна. Уколико 10 пута платите картицом - добићете 10 фискалних рачуна и још 10 слипова, што је довољно за две коверте.

Да ли могу да се шаљу лоше одштампани фискални рачуни на којима се не виде сви подаци?

Такве рачуне немојте слати, јер на фискалним рачунима сви основни елементи морају бити читљиви.

Да ли слипови у једној коверти морају да буду с исте картице?

Слипови у коверти могу бити са различитих картица.

Да ли фискални рачуни и слипови могу да се комбинују у истој коверти?

Не. Фискални рачуни и слипови шаљу се одвојено у засебним ковертама, и не треба их мешати.

Да ли у наградној игри могу учествовати рачуни о плаћеној путарини, потврде о испЛати новца са банкомата, аутобуске, биоскопске карте?

Не. Признанице о плаћеној путарини, потврде о извршеној исплати новца са банкомата, аутобуске или биоскопске карте нису ни фискални рачун ни потврда о плаћању картицом и као такве не могу учествовати у наградној игри.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)