ТАРА ОАЗА МИРА И ЗДРАВЉА: Оморика и Бели бор нуде 20 одсто попуста у наредна два месеца

Сњежана Видачковић

25. 10. 2020. у 13:19

ТАРА ОАЗА МИРА И ЗДРАВЉА:  Оморика и Бели бор нуде 20 одсто попуста у наредна два месеца

Хотел "Оморика" на најлепшем месту на Тари / Фото Н. Јанковић

ПОСЛЕ двомесечног ванредног стања, карантина, ограниченог кретања, школовања и рада од куће, суграђани су овог лета похрлили на одмор широм Србије. Вирус корона затворио је границе ка грчком и црногорском приморју, па су Срби откривали лепоте наше земље. Планина Тара убедљиво је била топ дестинација током летњих месеци, а смештај се већ увелико резервише и за предстојећи зимски период.

У јулу, августу и септембру, хотели на Тари имали су већу посету него ранијих година. Према речима Љупка Ћировића, директора Војне установе "Тара", која обухвата хотеле "Оморика" и "Бели бор", планиране су додатне погодности за оне који буду зимовали у овим угоститељским објектима. Да није било пандемије вируса корона, ако је судити по резервацијама од јануара, ова година би била најбоља досад. Међутим, захваљујући Влади и Туристичкој организацији Србије који су апеловали на наше грађане да летују у својој земљи, сезона није била лоша.

- Задовољни смо у сваком смислу, за разлику од она два и по месеца када нисмо радили због короне - каже, за "Новости", директор Ћировић. - Сад поново наступа сличан период, те желимо да као друштвено одговорна организација која се налази у оквиру Министарства одбране, на неки начин одржимо рад наших хотела на Тари, а опет да изађемо у сусрет грађанима Србије и региона који желе да се одмарају у нашој здравој оази. Због тога желимо да дамо 20 одсто попуста на све цене наших смештајних јединица за новембар и децембар. Такође, омогућили бисмо плаћање на 12 месечних рата, путем чекова или административне забране. У том случају, гост плаћа само 10 одсто за потврду о резервацији, а остатак је одложен на 11 месечних рата.

ОСИМ нетакнутог бисера природе на Тари, гостима је на располагању велики простор унутар ових хотела, где све садржаје могу користити уз безбедну дистанцу. Ту су сауна, базен, сала за стони тенис, куглана, простор за дечје игре. У "Оморици" је обновљено 30 соба у категорији са 4+ звездице - "супериор" собе и апартмани.

ХОТЕЛИЈЕРСТВО

ЗАНИМЉИВО је да је Љупко Ћировић дошао на чело војне установе, иако није војно лице. Међутим, каже нам да је цео живот "при војсци", као и у хотелијерству.

- Још као студент почео сам да сарађујем са војском. После одслужења војног рока, остао сам при војсци и моје прво запослење било је управо ту. Прошао сам све фазе у хотелијерству, од перача судова до главног менаџера.

- Оно што нам је свима на располагању је Тара, њене лепоте које се могу видети кроз организоване шетње, излете уз пратњу рекреатора, као и разне друге активности - истиче Ћировић. - Осим тога, нудимо здраву храну, нашу традиционалну кухињу. Све припремамо без икаквих адитива, од пекарских производа па до посластица, што се и налази на нашем шведском столу, за доручак и вечеру. Наша понуда је здрава и прихватљива и за породичне људе и за спортисте - за активан и здрав одмор.

СМАЊЕЊЕ зелене површине ради урбанизације, градилишта на сваком кораку, нису слика која се може видети на Тари, за разлику од Златибора. Како каже наш саговорник, део објеката ВУ "Тара" је у зони националног парка, који се налази у првој категорији заштите природе.

Љупко Ћировић,  директор ВУ "Тара

- Наш менаџмент се бори да се на Тари не деси оно што се дешава на Златибору. Надам се и очекујем да надлежни неће дозволити градњу у националним парковима, јер се зна где је градња дозвољена и прописано је како објекти треба да изгледају и који материјал се може користити. Верујем да Тара то неће да доживи, а ако се то овде деси, то је онда крај туризма каквог ми гајимо - здравог и активног одмора за породицу и љубитеље природе - закључује Љупко Ћировић, директор ВУ "Тара".

ДОЧЕК НА ОТВОРЕНОМ

ИАКО је неизвесно каква ће епидемиолошка ситуација бити у доба новогодишњих празника, наш саговорник каже да је много оних који су резервисали смештај на Тари, током дочека.

- Иако сам оптимиста, мислим да новогодишње прославе неће бити. У преговорима смо са туристичким организацијама из Ужица и Бајине Баште да за наше госте буде организован дочек на отвореном. Пратићемо ситуацију и понашати се у складу с тим. Уколико дочека не буде, нашим гостима биће враћен новац намењен за прославу и репризу новогодишње ноћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)