ЈОРГОВАНКА ТАБАКОВИЋ: Брза реакција Србије, чинићемо све да што пре надокнадимо ову кризну годину

Б. Ца.

23. 10. 2020. у 13:45

ЈОРГОВАНКА ТАБАКОВИЋ: Брза реакција Србије, чинићемо све да што пре надокнадимо ову кризну годину

Фото архива

СТРАТЕГИЈЕ за привредни опоравак и бржи раст била је тема данашње виртуелне конференције на којој су учествовали гувернер НБС Јоргаованка Табаковић са гувернерима и министрима финансија средње, источне и југоисточне Европе.

Организатор је Кристалина Георгијев, генерални директор ММФ.


Према речима Јоргованке Табаковић, док се за велики број земаља пројектује велики пад економске активности у овој години, за Србију се пројектује убедљиво најбољи резултат у Европи. Централне банке и владе широм Европе одобриле су мере помоћи дужницима како би ублажиле економске поремећаје, спречиле волатилности на финансијским тржиштима и очувале финансијску стабилност. Србија је поменута да се истиче по мерама којима је централна банка подржала ликвидност свих учесника, подстакла кредитну активност и спречила поремећаје на финансијским тржиштима.

- У Србији смо реаговали правим и правовременим мерама, а по обиму реакције међу земљама смо које су обезбедиле највећу подршку својим грађанима и привреди. Очували смо стабилност и чинићемо све да Србија брзо надокнади ову кризну годину - поручила је гувернер Јоргованка Табаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)