КОРОНА НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ ЈАБУКЕ: Представници Војводине и Нижњег Новгорода о утицају вируса на извоз

Ј.С.

23. 10. 2020. у 01:08

КОРОНА НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ ЈАБУКЕ: Представници Војводине и Нижњег Новгорода о утицају вируса на извоз

Фото: Ј.С.

У ПРИВРЕДНОЈ комори Војводине у Новом Саду јуче је приређена онлајн конференција "Одрживи међурегионални развој" на којој су чланови Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Нижњег Новгорода размотрили протекли период и утицај Ковида-19 на будућа привредна кретања.

Председник ПКВ Бошко Вучуревић истако је да да је током првих осам месеци укупна робна размена Војводине са Руском Федерацијом оставрена у вредности од скоро 705 милиона евра.

Директор Трговинског представништва Руске федерације у Србији Андреј Хрипунов казао је да је  у условима пандемије онлајн-конференција представља добар за преговоре о развоју пословне сарадње.

- То значи да економија не може да стане већ мора да добије нови смер сарадње, а све са циљем успостављања контаката међу привредницима - нагласио је Хрипунов.

С обзиром на чињеницу да је најзначајнији извозни производ у Руску Федерацију јабука, конференцији су присуствовали и привредници који овај производ пласирају на руско тржиште.

Тако је Митар Деурић, власник компаније "Atos Fructum", истако  да је његово предузеће пре 10 година почели извоз на руско тржиште али да у овом тренутку извозе и у друге земље. Пре две недеље прве јабуке отишле су и на индијско тржиште јер Компанија "Атос" годишње  произведе преко 10.000 тона јабука.

Извозом је задовољан и Никола Котарац, директор земљорадничке задруге "Воћар" из Сланкамена која је настала удруживањем 41 задруге, а која такође већ деценију пласира своје производе на руско тржиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)