НАКОН ВАШИНГТОНСКОГ СПОРАЗУМА: Делегација Министарства енергетике САД у Београду

Танјуг

22. 10. 2020. у 22:36

НАКОН ВАШИНГТОНСКОГ СПОРАЗУМА: Делегација Министарства енергетике САД у Београду

Фото Твитер

ДЕЛЕГАЦИЈА америчког Министарства енергетике борави у Београду како би се састала са државним званичницима, компанијама које се баве енергетиком и пословним људима, саопштила је амбасада САД у Србији.

"Велико нам је задовољство да угостимо делегацију инжењера и научника Министарства енергетике САД у посети Србији и Косову након потписаног Вашингтонског споразума који ће донети економски раст и просперитет региону", саопштила је вечерас амбасада САД на свом Твитеру.

Америчка делегација у Београду борави након посете Приштини и језеру Газиводе. Према наводима једног од званичника из америчког министарства енергетике, посета Западном Балкану одраз је озбиљне посвећености америчке владе да помогне Београду и Приштини да имплементирају Вашингтонски споразум.

"Једна од наших кључних порука обема странама јесте да су диверсификација, и одрживо снабдевање енергијом основа дугорочног економског развоја и просперитета", наводи се из Амбасаде у Београду.

Додаје се да су САД посвећене осигурању успеха Вашингтонског споразума, наглашавајући да се не сме испустити ова прилика за "ново поглавље стабилности, сарадње и успеха Западног Балкана".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)