ВЕСТИ КОЈЕ СУ БЕОГРАЂАНИ ЧЕКАЛИ: Град улаже више од 100 милиона у обнову подземних пролаза (ФОТО)

Novosti online

22. 10. 2020. у 11:20 >> 13:07

ВЕСТИ КОЈЕ СУ БЕОГРАЂАНИ ЧЕКАЛИ: Град улаже више од 100 милиона у обнову подземних пролаза (ФОТО)

Фото: Depositphotos

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је за ТВ Пинк да је пре неколико дана почело сређивање подземних пролаза на територији Града Београда, те да ће у тај посао бити уложено више од 100 милиона динара.

– Имамо укупно осам подземних пролаза. Прошле године смо објавили позив за јавно приватно партнерство и изабрали компанију која ће убудуће одржавати подземне пролазе. Урадили смо реконструкцију подземног пролаза у Улици Јурија Гагарина, а сада започиње реконструкција оног код Београдског сајма - каже Весић.

 

- Променићемо надстрешнице и добићемо модерне и нове, урадићемо лифтове за инвалиде у сваком подземном пролазу. Они већ постоје у неколико пролаза, али сада ће се они и одржавати. Скинућемо све графите и поставићемо антиграфит боју, тако да ће се сваки нови графит чистити обичном водом. Урадићемо потпуно нове ескалаторе и степенице, а што је важно, у односу на неки претходни период, све ће се одржавати. Они ће бити доступни свим грађанима – истакао је заменик градоначелника.

Како је навео, у свим подземним пролазима биће постављена и нова расвета, као и заштитне камере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)