ФИСКАЛНИМ ДО СТАНА: Почело слање коверата за трећу наградну игру Узми рачун и победи

С. Б.

17. 10. 2020. у 08:00

ФИСКАЛНИМ ДО СТАНА: Почело слање коверата за трећу наградну игру Узми рачун и победи

Новости

КОВЕРТЕ се већ шаљу. Влада је пре месец дана најавила, а од 15. октобра грађане је и позвала да се укључе у наградну игру "Узми рачун и победи". Организује се трећи пут. "Улазница" је десет фискалних рачуна или слипова на износ од најмање 100 динара, који су издати најраније 1. септембра. Прво извлачење срећних, пунолетних, добитника се очекује током новембра, а друго коло наградне игре ће се организовати почетком 2021. године.

Да би грађане мотивисила да инсистирају на фискалним рачунима, Влада је спремила примамљив наградни фонд. Вредни потрошачи могу да рачунају на један од 60 аутомобила "фијат 500 Л" или један од 12 станова у престоници. Поклања се десет некртенина у Земунским капијама и две у Београду на води. Такмиче се и градови и општине и то по томе одакле је стигло највише коверата. Најуспешнији ће моћи да поделе 180.000 евра за финансирање јавних пројеката, које буду изабрали њихови грађани.

- Организација наградне игре једна је од активности предвиђених Националним програмом за сузбијање сиве економије, а на основу позитивних искустава из претходних година - објашњава Влада Србије у саопштењу. - Према истраживању НАЛЕД-а, у претходном кругу наградне игре "Узми рачун и победи 2018", учествовало је 41 одсто грађана Србије, директно или преко чланова породице. Послали су више од 107 милиона фискалних рачуна и слипова, који су били минималне процењене вредности од 37,4 милијарди динара. Наградна игра остварила је и позитиван утицај на пореску културу, с обзиром на то да су грађани упутили 55 одсто више пријава Пореској управи за неиздавање фискалних рачуна у односу на исти период пре наградне игре. Безготовинска плаћања повећана су за 18,8 одсто. Више од трећине грађана истакло је да их је наградна игра подстакла да узимају фискалне рачуне, а 42 одсто да би поново учествовало у таквој акцији.

БЕСПЛАТНО СЛАЊЕ КОВЕРАТА

ОРГАНИЗАТОРИ поручују да могу да се користе коверте било које боје, величине или облика, ако оне стају у поштанско сандуче. Приликом адресирања коверата, на предњој страни потребно је написати УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020. На полеђини пошиљке обавезно је да се читко упише име и презиме, адреса пребивалишта из личног документа, као и контакт телефон. Слање коверата је бесплатно, а о њиховом чувању до формалног почетка наградне игре стара се "Пошта Србије".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)