МАЛИ САОПШТИО: Исплаћена субвенција на рачун 84 хотела, сутра за још 63

Ј.С.

15. 10. 2020. у 13:38

МАЛИ САОПШТИО: Исплаћена субвенција на рачун 84 хотела, сутра за још 63

Фото: Принтсцреен

ИСПЛАТА субвенција хотелијерима, у износу од 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици почиње данас.

За ову помоћ издвојено је 1,24 милијарди динара, рекао је министар финансија Синиша Мали.

Како је навео, субвенције су одобрене за 314 хотелских објеката, који запошљавају око 10.000 људи, а све у циљу подршке пословању у условима епидемије коронавируса. Процедура је брза и једноставна, а хотелијери већ од прошле недеље отварају наменске динарске подрачуне у Управи за трезор у својим филијалама. Рок је до понедељка 19. октобра да отворе поменуте подрачуне.

Како је саопштило Министарство финансија, Мали је рекао да у складу са тим, данас почиње и исплата, а у току дана биће исплаћене субвенције за 84 хотела, у износу од 338,6 милиона динара. У наредним данима, додаје, следи и остатак уплата.

-Сутра уплаћујемо још 238 милиона динара за 63 хотелијера-навео је Мали.

- Из разговора са градским хотелијерима схватили смо да ће им ова подршка значити и да је стигла баш у прави час јер су у супротном размишљали о отпуштању запослених и затварању хотела - казао је Мали. - Уз ову подршку, већина њих ће успети да заокружи пословну годину и да делимично покрије своје трошкове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)