СРБИЈА ДОБИЛА 9.000 НОВИХ ПРОГРАМЕРА: Бесплатна обука ИТ гиганта до 2021. године - глобална иницијатива за људе који су остали без посла

Б. Ца.

14. 10. 2020. у 18:53

ОКО 9.000 људи у Србији бесплатно је стекло дигиталне вештине откако су Мајкрософт, Линкедин и ГитХаб 30. јуна 2020. покренули глобалну иницијативу за ИТ обуку.

СРБИЈА ДОБИЛА 9.000 НОВИХ ПРОГРАМЕРА: Бесплатна обука ИТ гиганта до 2021. године - глобална иницијатива за људе који су остали без посла

Фото Depositphotos

Циљ им је како су из Мајкрософта Србија саопштили да 25 милиона људи широм света овлада ИТ вештинама, јер је велики број њих остао без посла током пандемије корона вируса. За само три месеца, овој иницијативи се придружило више од 10 милиона полазника из 231 земље и територије!

Према речима Рајана Росланског, генералног директора Линкедина, главни циљ ове амбициозне глобалне иницијативе је да се помогне онима који су остали без посла или раде смањеним капацитетом услед корона пандемије, како би стекли вештине које су им неопходне да нађу и добију нов посао.

- Четврт милијарде људи је ођедном остало без посла, тако да смо за главни приоритет поставили да они усвоје вештине и алате који су им потребни - наводи Рослански и додаје да су се у програм opportunity.linkedin.com укључило људи из 231 земље и из свих 50 савезних америчких држава. Како каже, преко Линкедин економског графикона дигитално је мапирано више од 706 милиона професионалаца, 55 милиона компанија, 11 милиона понуда за посао, 36 хиљада различитих вештина и 90 хиљада школа, који су се укључили да би пратили трендове као што су обрасци тражених вештина, нова радна места и глобално запошљавање.

Бесплатна обука ће бити доступна до краја марта 2021.године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)