ОНЛАЈН О БУЏЕТУ СА ММФ: Почињу састанци са мисијом Међународног монетарног фонда

В. Н.

05. 10. 2020. у 06:30

ОНЛАЈН О БУЏЕТУ СА ММФ: Почињу састанци са мисијом Међународног монетарног фонда

Фото архива

МИСИЈА Међународног монетарног фонда од данас па до 16. октобра имаће онлајн састанке са српским властима, а теме ће бити оцена тренутне финансијске ситуације у земљи, могући наставак аранжмана са том финансијском организацијом, али и буџет за 2021. годину.

Ово је последња мисија у оквиру текућег аранжмана Србије са ММФ, познатијег под називом "Чуваркућа", који је потписан у јулу 2018. године и који подразумева саветодавну, а не финансијску помоћ те међународне финансијске организације.

Из Министарства финансија за Танјуг су раније рекли да засада није било преговора са представницима ММФ око новог аранжмана. Потписивање таквог аранжмана и потенцијални реформски циљеви у оквиру њега биће дискутовани током предстојеће мисије, наводе из Министарства.

Поред те теме, на састанцима са ММФ разговараће се, кажу у министарству, и о неколицини реформских циљева који су на путу ка испуњењу до истека самог програма, односно до јануара 2021, а дискутоваће се и о тренутној финансијској ситуацији у земљи. Шеф Канцеларије ММФ у Србији Себастијан Соса раније је изјавио да ће се разговарати и о економском развоју, ефикасности мера примењених као одговор на пандемију вируса корона, напретку у кључним структурним реформама, укључујући управљање фискалним ризицима и управљање друштвеним предузећима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)