ГРАДИ СЕ НОВИ АУТО-ПУТ У СРБИЈИ: Ево које крајеве наше земље ће спојити Вожд Карађорђе

З.Р.

01. 10. 2020. у 14:47

ГРАДИ СЕ НОВИ АУТО-ПУТ У СРБИЈИ: Ево које крајеве наше земље ће спојити Вожд Карађорђе

Фото Д. Новковић

ВЛАДА Србије донела је јуче одлуку да се "Коридорима Србије" додели 200 милиона динара за израду просторног плана и генералног пројекта о изради ауто-пута "Вожд Карађорђе", који ће спојити Шумадију са источном Србијом.

Ова саобраћајница имаће два крака, који ће се са "Милоша Великог" у Лајковцу и Коридора 10 код Младеновца спојити у Орашцу, а даље ће водити преко Тополе, Раче, Свилајнца и Деспотовца све до Бора.

Процењује се да ће нова саобраћајница бити дуга око 245 километара и да ће имати седам петљи, преко којих ће бити повезана са свим општинама и градовима кроз које пролази. Први корак је израда планске и пројектне документације. Траса новог пута је исцртана на основу Регионалног просторног плана за подручје Шумадијског, Поморавског, Рашког и Расинског управног округа.

Прва петља биће у Орашцу, где је Карађорђе подигао Први српски устанак, а друга у Тополи. Ауто-пут ће пролазити и кроз Вишевац, родно место место вожда Карађорђа. Даље траса иде кроз Велику Плану. Одатле ће ићи у Свилајнац и даље кроз Деспотовац стиже до Бора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Nebojša

01.10.2020. 19:41

Na zalost niko ni ne spominje most preko Dunava koji bi spojio Vojvodinu i istocnu Srbiju i time 2 pasivna kraja pretvorio u oaze zivota. Ovako ako hoce nekoniz istocne Srbije u Banat, recimo Belu Crkvu mora da kruzi umesto za cas posla da stigne. Dajte konacno most kog Bele Crkve prema centralnoj tj istocnoj Srbiji.

Dejan

02.10.2020. 16:28

A da li ce ista IKAKO da se radi u delu Srbije koji se zove VOJVODINA? Da li ce ista biti gradjeno i radjeno ovde ili je Beograd najzad digao ruke od svega sto ima veze sa Vojvodinom sem od para koje iz Vojvodine dolaze