РАДИ СЕ НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ ЈАВНЕ УПРАВЕ: Сва документа на клик

С. Б.

29. 09. 2020. у 15:23

РАДИ СЕ НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ ЈАВНЕ УПРАВЕ: Сва документа на клик

Фото: Depositphotos

КАНЦЕЛАРИЈА за ИТ и еУправу у наредном периоду ће радити на потпуној дигитализацији јавне управе.

- Наш фокус у наредном периоду ће бити реализација веома важних инфраструктурних пројеката који ће довести до бржег развоја еУправе у Србији а то су, завршетак Државног дата центра у Крагујевцу, повезивање локалних самоуправа на јединствену информациону-комуникациону мрежу еУправе и успостављање еПисарнице и еАрхиве, како би се у потпуности дигитализовао рад јавне управе - изјавио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу. - Тако би се омогућили пријем, израда и чување електронских докумената. Од стратешког значаја је и завршетак Централног регистра становништва и израда Метарегистра, јачање информационе безбедности и обука службеника за рад у дигиталном окружењу

Према његовим речима Канцеларија ће до 2022. године настојати да успостави нових 300 услуга еУправе или мУправе, које ће редовно користити најмање милион и по грађана и привредника, чиме ће се избећи одласци на шалтере и подношење папирне документације.

Укидање уплатница и омогућавање електронског плаћања свих јавних услуга, достава документа у еСандуче и електронска размена фактура биће приоритети Савеза за еУправу у НАЛЕД-у у наредне две године, који ће се наћи на столу нове Владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)