СВЕ ВИШЕ КОМПАНИЈА САРАЂУЈЕ СА ЕМИРАТИМА: Српски ИТ у Дубаију

С. Б.

28. 09. 2020. у 16:18

СВЕ ВИШЕ КОМПАНИЈА САРАЂУЈЕ СА ЕМИРАТИМА: Српски ИТ у Дубаију

Фото: АП

ПРИСУСТВО на тржишту Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) више од 20 компанија из Србије у области информационих технологија, различитих сектора производње, трговине и услуга, све већи број српских производа у малопродајним објектима, интензивнија сарадња и повезивање пословних заједница упркос пандемији Ковид -19, као и стављање наше земље на листу препоручених дестинација, обележили су прву годину рада Канцеларије Привредне коморе Србије (ПКС) у Дубаију.

Резултат активности јесте и кључна улога у организацији видео Блокчејн самита Србије и УАЕ, који ће у сарадњи са Привредном комором Дубаија бити одржан наредног месеца уз учешће великог броја компанија и експерата две земље и Индије.

- Циљ нам је да овај самит буде први корак у повезивању будућих пословних партнера, као и да унапредимо сарадњу компанија у иновативним и брзорастућим технологијама и секторима - рекао је Марко Селаковић, шеф Канцеларије ПКС у Дубаију. - Ни у време пандемије коронавируса нисмо стали, учествовали смо у обнављању авиосаобраћаја између Србије и УАЕ, били смо подршка нашим грађанима и привредницима у најтежим тренуцима, пружали им информације важне за успешно пословање.

Захваљујући споразуму са Саветом слободних зона Дубаија и Луком Абу Даби и споразумима које је крајем октобра 2019. године потписао председник ПКС Марко Чадеж, компанијама из Србије и региона Западног Балкана омогућено је брзо отварање фирми у слободним зонама, као и низ других повластица.

- Успоставили смо квалитетну комуникацију и партнерску сарадњу са више привредних комора, асоцијација и трговинских представништава, радили на унапређењу препознатљивости и имиџа Србије у Емиратима - подсетио је Селаковић.

У плану је, по његовим речима, даље јачање спољнотрговинске сарадње, још веће присуство робе и услуга на тржишту Емирата, унапређење партнерства и пословног повезивања, не само у доменима пољопривреде, трговине, и туризма, већ и у областима иновација и нових технологија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)