ИМОВИНА ЈЕ ТЕМА ЗА ИНТЕРНЕТ: Подаци компаније АЛЕКСА кажу да је најпопуларнији државни сајт - РГЗ

С. Б.

26. 09. 2020. у 12:00

ИМОВИНА ЈЕ ТЕМА ЗА ИНТЕРНЕТ: Подаци компаније АЛЕКСА кажу да је најпопуларнији државни сајт - РГЗ

Фото Илустрација В. Н.

РЕКЛО би се да грађане Србије највише занима питање имовине и њеног статуса.

Од свих државних институција, према подацима компаније "Алекса", светског статистичког алата за све интернет домене, најпосећенији је сајт Републичког геодетског завода. На недавној листи ове фирме, која мери популарност интернет презентација, РГЗ је заузео 27. место у Србији, а прво међу званичним државним институцијама. Убедљиво најпосећенија страница међу грађанима Србије је, ипак, Google, а следе Youtube и Facebook.

АДВОКАТИ И НОТАРИ НА ЗАЧЕЉУ

ПРАЋЕНА је посећеност укупно 67 јавних институцијна. На самом зачељу су Адвокатска и Јавнобележничка комора. Необично је да се посећеношћу не може похвалити ни Агенција за промоцију извоза и страних улагања, која је 59. у тој конкуренцији. У меморији претраживача ретко се нађе и Агенција за лиценцирање стечајних управника (56) као и Агенција за енергетску ефикасност (55).

После власника непокретности, међу компјутерашима по бројности следе академци. Универзитет у Београду и његови факултети су други међу званичним институцијама, а 67. на укупној листи популарности. Бројне недоумице из бизниса решавају се посетом презентацији Агенције за привредне регистре. Она је трећа међу државним, а 77. на укупној листи. Следи Народна банка Србије, која је 98.

Питање временске прогнозе интригира довољан број посетилаца интернета, тако да је Хидорметеоролошки завод на 142. позицији. 17 позиција ниже је поново Републички геодетски завод, али овог пута са платформом Геосрбија.

Број оних заинтересованих за пут своје пошиљке је нешто мање, јер је "Пошта Србије" заузела 169. место. Грађани Србије, заказивањем термина у државним институцијама и решавањем административних проблема, сајт еУправе су сместили на 223. место. У овој стотини је још Министарство унутрашњих послова.

На 352. месту је Управа за јавне набавке, Влада је на 380, а Национална служба за запошљавање на 407. Судови су 479. а Пореска управа 482. Следе министарства одбране, спољних послова и трговине. Министаства углавном заузимају позиције између 1.100. и 6.444.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)