МИНИСТАР МАЛИ О САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ДФЦ-а: "Американци нуде милијарде долара, то је прилика која се не пропушта"

Новости онлине

23. 09. 2020. у 13:41

МИНИСТАР финансија Синиша Мали састао се око поднева са представницима америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) и EXIM банке, којима је представио наше пројекте за финансирање, са посебним нагласком на програм "Србија 2025".

МИНИСТАР МАЛИ О САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ДФЦ-а: Американци нуде милијарде долара, то је прилика која се не пропушта

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Задовољан сам састанцима и ево после једног дана је цела екипа остала у Београду. Кренули смо у конкретне разговоре и договоре - рекао је Мали након састанка.

Како каже, са ДФЦ-ом је план да се ради развојна шема како би се обезбедила комплетна ликвидност.

- Ту смо потпуно на истој страни, очекујем и разговор са директором канцеларије. Они инсистирају, осим гарантне шеме, да обезбедимо линију за микро предузећа као и за компаније које имају до 500 запослених. То је важно за све нас, јер са њиховом подршком добијамо могућност за нова улагања - рекао је министар Мали.

Најавио је улагање у комплетну инфраструкутуру и изградњу путева и железница, али и долазак америчких инвеститора.

- На тај начин даје се кредибилитет нашој економији. Оптимиста сам. Они желе да имплементрирају нове пројекте. План је и улагање у нова финасијска тржишта. Желимо да заједно обезбедимо континуирано развијање - нагласио је министар Мали, објаснивши да нова радна места и улагање у саобраћајну инфраструктуру значе економски бољитак за Србију.

Каже да је пројектован негативан раст, али каже да се очекује да Србија буде једна од најбољих земља у Европи по питању стопе економског раста.

Министар је изјавио да Американци нуде милијарде долара за развој српских компанија, привреде и за инфраструктурне пројекте.

- Када сам рекао да размилшљамо о милијарду долара само за гарантну шему, они су рекли - размишљајте о милијардама долара, а не о једној милијарди - рекао је Мали новинарима, додајући да ће тачна цифра бити позната крајем следеће недеље.

Тада ћу од њих добити понуду, прецизирао је Мали.

Истакао је да је то прилика која се не пропушта и коју морамо да искористимо на прави начин.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)