ФОРМИРАН ТИМ КОЈИ ЋЕ 24 САТА ДНЕВНО РАДИТИ СА ДФЦ: Пред Србијом велики регионални пројекти

Танјуг

23. 09. 2020. у 11:44

ФОРМИРАН ТИМ КОЈИ ЋЕ 24 САТА ДНЕВНО РАДИТИ СА ДФЦ: Пред Србијом велики регионални пројекти

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

МИНИСТАРСТВО грађевинaрства, саобраћаја и инфраструктуре формирало је посебан тим који ће радити 24 сата дневно на пројектима са америчком Међународном развојном финансијском корпорацијом (ДФЦ), изјавила је данас потпредседница владе и министарка Зорана Михајловић.

Она је после састанка са представницима ДФЦ-а и ЕXИМ банке, у Клубу посланика, рекла да су велике ствари пред нама, као и да се то не односи само на повезивање са Приштином ауто-путем Ниш - Мердаре - Приштина, као и железницом, већ и на регионалне пројекте на којима ће се радити.

Истакла је да је данас одржан први радни састанак са ДФЦ-ом, као и да ће то министарство наставити да припрема пројектну документацију како би што пре уследила и реализација.

- Желимо врло брзо да имамо реализацију пројеката и резултате које ћемо понудити грађанима - нагласила је Михајловић.

Пренела је новинарима да су на данашњем састанку били и представници Коридора Србије, Путева Србије и српских железница и да су разговрали, пре свега, о томе како да се унапреди инфраструктура, као и о пројектима које су договорили председници Србије и САД, а који ће повезати регион.

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри изразио је задовољство што присуствује данашњим састанцима српских званичника са ДФЦ-ом и ЕXИМ банком и изјавио да је Министарство грађевинарство, као и увек, састанку приступило професионално, показало спремност за рад и визију за Србију у повезивању са регионом.

Истиче да су сви планови тог министарства у складу са циљевима српског и америчког председника, Александра Вучића и Доналда Трампа, о којима се, подсећа, говорило на састанку у Вашингтону.

- Спремни смо да радимо са Министарством грађевинарства и Коридорима Србије, како бисмо имали резултате који ће унапредити животни стандард свих грађана у региону - закључио је Годфри.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)