ГРЕНЕЛ СРПСКОМ НАРОДУ: Ово нису папири већ нови послови и радна места

Танјуг

22. 09. 2020. у 12:21

СПЕЦИЈАЛНИ саветник председника САД Ричард Гренел поручио је да споразум из Вашингтона и договори данас постигнути у Београду нису само речи на папиру, већ значе нове послове за људе који живе у овом региону, нова радна места и развој приватног сектора.

ГРЕНЕЛ СРПСКОМ НАРОДУ: Ово нису папири већ нови послови и радна места

Фото: З. Јовановић

- Не бисмо били овде да није председника Трампа, који је веровао да нешто друго може да се деси. Веровао је у то да може привреда да се стави у први план и акценат на радна места. Дата су обећања народу Србије и хоћемо да нас сматрате одговорим. Ово нису само речи на папиру, већ послови за људе који овде живе - поручио је Гренел и истакао да је то порука за српске грађане.

Како је рекао, председник и САД верују у снагу приватног сектора, да начин размишљања "споља" допринесе да и влада схвати на који начин приватни сектор може да "цвета".

- Симболика у политичким разговорима никада неће моћи људима да плати кирију, то ради приватни сектор - рекао је Гренел.

Оно што је постигнуто у Вашингтону делује и јесте велико, истакао је Гренел.

- Симболика јесте значајна, али се тиче отварања радних места. Нека нас народ Србије сматра одговорним да речи на папиру нису довољне док не дође до масовног отварања раднх места, до економског развоја и док породице не почну да остају у овом региону - рекао је Гренел.

Подсетимо, делегација САД, коју чине представници америчке Међународне развојне финансијске корпорација (ДФЦ) заједно са специјалним изаслаником председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом, бораве у Београду, где ће имати низ састанака да српским званичницима.

У фокусу ће бити реализација пројеката у оквиру споразума који је потписан у Белој кући 4. септембра, између Београда и Приштине, а Гренел ће у 14 часова имати састанак са премијерком Аном Брнабић и председником Александром Вучићем.

Састанак ће бити одржан у Палати Србија, након чега ће представници двеју делегација потписати Заједничку изјаву, а потом су планиране изјаве за медије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)