У “КРУШИКУ” БЕЗ МАСОВНОГ ОТПУШТАЊА: Председница АСНС Ранка Савић разговарала са руководством ваљевског холдинга

Б. П.

22. 09. 2020. у 10:34

У “КРУШИКУ” БЕЗ МАСОВНОГ ОТПУШТАЊА: Председница АСНС Ранка Савић разговарала са руководством ваљевског холдинга

Фото Б. Пузовић

У ваљевском “Крушику” неће бити масовног отпуштања радника ангажованих на одређено време. Без посла ће остати само минимални број запослених, а колико ће их бити зависи од реализације уговора, обима посла, развоја на међународном плану и ситуације са епидемијом корона вируса. До краја године за стално ће бити примљено 150 радника.

Ово је саопштила председница Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) Ранка Савић, после састанка са директором Владаном Лукићем и члановима Надзорног одбора Холдинг корпорације “Крушик” у Ваљеву.

Навела је да су до краја године закључени уговори вредни 57 милиона дилара, да има још уговорених послова који нису реализовани, да је роба у магацинима, јер за сада не постоји могућност извоза, односно транспорта, а да ако дође до смиривања ситуације са короном, “Крушик” неће бити у проблему.

- АСНС је тражио увођење прецизних критеријума приликом продужавања уговора о раду – истакла је Ранка Савић. - Да уз уобичајене податке о нераду, боловању, одсуствовању, један од критеријума мора да буде и време закључења уговора у раду. Односно, да они који су у последње време закључили уговор, први треба и да оду. До сада је у “Крушик” месечно за стално примано до 15 радника. Наредних месеци, како је саопштено, биће и више запошљавано, а приоритет ће имати они који на одређено време раде више од деценије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)