РУСИ ЋЕ ОБНОВИТИ БАРСКУ ПРУГУ: Потписан уговор за пројекат реконструкције

З. Р.

21. 09. 2020. у 15:24

РУСИ ЋЕ ОБНОВИТИ БАРСКУ ПРУГУ: Потписан уговор за пројекат реконструкције

Фото: Архива ВН

УГОВОР за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију и модернизацију пруге Ваљево-Врбница-државна граница са ЦГ, познатија као Барска пруга, у дужини од 209,4 километара, потписан је данас у Влади Србије између Министарства грађевинарства и руске компаније РЖД Интернешнл.

Михајловићева је изјавила да би модернизација Барске пруге требало да почне у првом кварталу 2022. године. Министарка је истакла да је то захтеван посао и тешка деоница, јер обухвата 250 мостова и око 260 тунела. 

Потписивању уговора присуствовали су министар грађевинарства Зорана Михајловић, заменик генералног директора Руских железница Сергеј Павлов и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, а уговор су потписали в.д. генералног директора РЖД Интернешнл Сергеј Стољаров и в.д. директора Инфраструктура железница Србије Небојша Шурлан. 

Михајловић је истакла да је Србија потписала уговор о модернизацији Барске пруге са најбољом светском компанијом, Руским железницама, и подсетила да наша земља са том компанијом већ неколико година сарађује и на другим важним и захтевним пројектима у области железнице у земљи. 

- Један од тих пројеката јесте модернизација пруге Београд-Будимпешта, која је, једна од најтежих деоница у овом делу Европе - рекла је Михајловићева.

- Надам се да ће следеће године та компанија почети и изградњу модерног диспечерског центра који је Србији потребан. Србија данас улаже у железницу пођеднако као у путеве и ауто-путеве, како би Србија и у унутрашњости и регионално пругом била повезана. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)