ПО ДЕОНИЦИ 748 ДИНАРА: Бивши радници Бека крајем октобра чекају још једну уплату

С. Б.

21. 09. 2020. у 14:00

ПО ДЕОНИЦИ 748 ДИНАРА: Бивши радници Бека крајем октобра чекају још једну уплату

Фото А. Саханић

БИВШИ радници Београдске конфекције "Беко", око 4.400 акционара, односно њихови наследници, ускоро ће добити још новца од некадашње фирме. Окончан је вишегодишњи спор са Министарством одбране.

У вишак деобне масе некадашње компаније слило се укупно 467 милиона динара. Власници акција, а то су поред некада запослених и ПИО и Акцијски фонд, добиће непуних 748 динара за сваку.

Како сазнајемо од Зорана Каличанина, стечајног управника стечајне масе стечајног дужника Београдске конфекције "Беко", исплата акционара се планира за крај октобра.

- Од Министарства одбране Републике Србије - Војно-грађевински центар Београд принудним извршењем, спроведеним преко Коморе јавних извршитеља, односно јавног извршитеља Јелене Поповић, у целини је наплаћено потраживање у корист стечајне масе стечајног дужника - објашњава Зоран Каличанин. - Оно је у висини од 467 милиона динара, од тога 396 милиона за главни дуг и 71 милион за законску затезну камату, плус трошкови поступка. Исплата акционара стечајне масе планирана је за крај октобра, и то након добијања потврде од суда о правноснажности решења Привредног суда у Београду, којим се одређује деоба вишка наведене деобне масе.

УПЛАТА

ПРЕ готово годину дана бивши радници Београдске конфекције добили су део од продаје робне куће и то око 540 динара по акцији. Новац је легао после продаје Робне кућа "Беко" у београдској Кнез Михаиловој улици. Средства им следују и након уновчења преостале имовине.

Према обрачуну, који је сачињен, сваком акционару, у овој деоби вишка деобне масе, исплатиће се 747,97 динара нето по једној акцији.

- Од преостале имовине, у стечајној маси стечајног дужника налазе се пословни простор у Бајиној Башти, Врбасу и Модричи, стан у Београду, Бору и Крагујевцу, те неколико соба и лежајева у два самачка хотела у Београду - објашњава Зоран Каличанин.

- Непокретност у Врбасу оглашавана је два пута ради уновчења, засада без успеха, али се са уновчењем наставља. За остале непокретности чека се окончање укњижбе, или имовинско-правних спорова, или спорова због сметања поседа. Уновчење наведених непокретности биће вршено одмах по правноснажном окончању судских поступака који су у току.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)