УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ Ово су сва ПРАВИЛА НАГРАДНЕ ИГРЕ, међу вредним наградама станови и кола

Novosti online

19. 09. 2020. у 20:16

УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ Ово су сва ПРАВИЛА НАГРАДНЕ ИГРЕ, међу вредним наградама станови и кола

Фото: Н. Скендерија

ДРЖАВА поново покреће велику наградну игру "Узми рачун и победи" у којој ће грађани сакупљајући фискалне рачуне моћи, уз мало среће, да постану власници вредних награда.

Између осталог, биће подељено 60 аутомобила 'фијат 500Л', 10 станова у насељу Земунске капије и два у Београду на води.

Подсетимо, наградна игра "Узми рачун и победи" први пут је била организована у марту 2017. с наградним фондом вредним 135 милиона динара. Други циклус организован је почетком 2018, имао је два круга са по четири извлачења, а у игри је учествовао чак 41 одсто грађана, који су послали 11 милиона коверата. У овом циклусу подељена је 291 награда укупне вредности 257 милиона динара.

Наградна игра "Узми рачун и победи" има за циљ сузбијање сиве економије и едукацију грађана о значају издавања фискалних рачуна, а да се тај циљ и постиже, показују и подаци Пореске управе. Тако је, подсетимо, током трајања претходне наградне игре уочена већа спремност грађана да укажу на случајеве пословања мимо прописа, будући да су само у периоду од јануара до априла 2018. поднели 13 одсто више пријава него у истом периоду 2017. и чак 55 одсто пријава више у односу на 2016.

Министар финансија Синиша Мали потврдио је да стартује наградна игра уз поруку да грађани већ сада могу да скупљају фискалне рачуне.

ПРАВИЛА СУ ЈЕДНОСТАВНА:

* важиће рачуни од 1. септембра

* право учешћа имају сва пунолетна лица с пребивалиштем или боравиштем на територији Србије

* учесници у наградној игри неће плаћати поштанску услугу приликом слања коверти

* биће два круга, а све коверте приспеле у првом учествоваће и у другом кругу

* коверта треба да има 10 фискалних рачуна

* минимална вредност сваког рачуна мора бити 100 динара

* први круг биће завршен до Нове године

- Позивам их да то чине у што већем броју, јер на тај начин, с једне стране, имају шансе да освоје вредне награде, а с друге стране доприносе смањењу сиве економије. То значи да ћемо имати више средстава за изградњу болница, школа, ауто-путева, железнице. Дакле, позивам суграђане да при свакој куповини траже фискални рачун, уколико га претходно нису добили, јер на то имају право. Желимо да на овај начин управо подигнемо њихову свест и да им укажемо на важност узимања фискалних исечака, јер то значи и бољи квалитет њиховог живота - рекао је Мали.

Он је подвукао да су резултати претходне наградне игре били одлични, тако да и сад имају висока очекивања.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Zoran

20.09.2020. 09:52

Svaki put kada mi daju račun ja znam novac od poreza Vučić potroši za večeru, bahanalije po splavovima, kurve, da sam malom dao deo za ratu kredite za njegov stan, Vulinima za cipele ili kaiš od 1000 evra, tako da ja više ne tražim račun. To što vi pričate za bolnice i škole je laž kao i sve ostalo što lažete.