АГРОЖИВ ТРАЖИ КУПЦА: Агенција за лиценцирање стечајних управника објавила почетну цену за жигове фирме из Житишта

Ј. Су. - С. Б.

19. 09. 2020. у 15:00

АГРОЖИВ ТРАЖИ КУПЦА: Агенција за лиценцирање стечајних управника објавила почетну цену за жигове фирме из Житишта

Фото: Принтсцреен

ПОТРОШАЧИМА некада позната глава петла, која је красила пилеће производе из Панчева и Житишта је - на продају.

Трећи пут Агенција за лиценцирање стечајних управника нуди тај и још четири жига регистрована до 2025. и 2029. године. Уз око 1.300 квадрата пословног простора, то је једина имовина компаније "Агрожив" Житиште, која је од 2016. у стечају.

Почетна цена за пет понуђених жигова је 21,2 милиона динара. Пословни простор се нуди по почетној цени од 8,5 милиона динара. Пре око годину, приликом прве продаје, жигови су били процењени на око 106 милиона динара, а пословни простор на 46,2 милиона динара. Заинтересованих није било ни први ни други пут.

Хоће ли ико ући у трку за ову имовину у трећем покушају, знаће се већ до 14. октобра. Тада истиче рок за уплату депозита. Јавно надметање је заказано за 21. октобар.

Наш, некада највећи прерађивач живинског меса гашен је више пута. Први пут је завршио у стечају 2008. године, када је отворен процес против власника Мирослава Живанова и његових 18 сарадника. Као једини заинтересовани купац "Србијагас" је за ову компанију, почетком 2011. године, дао 11,3 милиона евра и обећао боље дане. Овај пословни подухват завршен је тако што је "Србијагас" компанију уступио држави - без надокнаде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)