ВОЗАЧИ НЕЗАДОВОЉНИ: Саобраћај на ауто-путу преусмерен, а радника нема!

З. Р.

19. 09. 2020. у 11:45

ВОЗАЧИ НЕЗАДОВОЉНИ: Саобраћај на ауто-путу преусмерен, а радника нема!

Фото: Новости

ПРЕУСМЕРЕН саобраћај, а на градилишту нема ниједног радника. Ово је једна од ситуација које највише нервирају возаче.

Тако је прошлог викенда било на ауто-путу Београд - Загреб, где се изводе радови на реконструкцији ове саобраћајнице. У Јавном предузећу "Путеви Србије" кажу да је то уобичајено, јер путари имају другачији, скраћени, режим рада током викенда.

- Радно време градилишта је од седам сати ујутру до 17 часова сваког радног дана и суботом, док је недељом радно време до 13 часова - објашњавају у "Путевима". - Уобичајени број радника на градилишту у овом периоду је 120, док их је у недељу било 40. Фотографије су направљене у недељу када је радно време до 13 часова, што је и разлог зашто није било радника на градилишту.

На ауто-путу Београд-Загреб се ради на појачаном одржавању у левој коловозној траци на деоници од петље Сремска Митровица до Руме, док се од румске петље до Пећинаца реконструише десна коловозна трака. Због тих радова је по један смер затворен за саобраћај, а машине су паркиране поред пута.

У "Путевима" кажу да су радови почели 4. маја и да ће трајати све до 28. јула 2021. године. То је рок да извођач, компанија "Интеграл инжењеринг" из Лакташа из Босне и Херцеговине, заврши уговорени посао. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Gojko

19.09.2020. 12:26

Na ove 2 deonice,obnovu jednog,a ponegde i 2 sloja starog sloja asfalta na ovom autoputu,kao i zamena elastične obloge,izvodi Integral.Radovi su vredni 1,5 milijardu dinara i nastavak su obnove asfaltnog zastora Batrovci-Kuzmin,dalje do Pećinaca.Kako je TV Fruška Gora izvestila 29.jula,očekuje se završetak radova i pre ugovorenog roka.