ЗАЈЕДНИЧКИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ СА БИХ Преко Братољуба у Босну у марту

З.Р.

18. 09. 2020. у 13:46

ЗАЈЕДНИЧКИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ СА БИХ Преко Братољуба у Босну у марту

Фото: Министарство

ЗАЈЕДНИЧКИ гранични прелаз и мост "Братољуб" између Љубовије и Братунца биће отворени до краја марта, најавили су министарка грађевинарства Зорана Михајловић и министар комуникација и транспорта БиХ Војин Митровић. Михајловић и Митровић су код моста "Братољуб" претходно потписали споразум о одржавању и реконструкцији 11 мостова и изградњи заједничког граничног прелаза између Србије и БиХ.

Михајловић је, након сусрета са Митровићем на мосту на Дрини и потписивању споразума, подсетила да је тај мост изграђен још 2017. године, што је била обавеза Србије, као и да би БиХ требало да заврши радове на изградњи заједничког граничног прелаза.


- Мост је завршен 2017. а да би заиста био у функцији и да би људи могли да га користе најважнији су ови радови - рекла је министарка. - Онда ће људи и роба моћи несметано да прелазе овај гранични прелаз, што ће омогућити народима да се повезују.

Михајловић је истакла да ће шест мостова на Дрини реконструисати и одржавати Република Србија и да је већ за неколико мостова завршена пројектно-техничка документација, као и да је новац обезбеђен у буџету Србије - 15 милиона евра у наредне три године. Исто тако ће БиХ реконструисати остале мостове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)