ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ Од 1. јануара повећање пензија, а ево и за колико

Novosti online

18. 09. 2020. у 09:37

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ Од 1. јануара повећање пензија, а ево и за колико

Фото: Танјуг

ОД 1. јануара 2021. године биће повећање пензија од 5,9 одсто по швајцарској формули, казао је министар финансија Синиша Мали.

-Нико не доводи у питање стабилност пензија, Србија се показало одговорном када је економска политика у питању-рекао је Мали у Јутарњем програму ТВ Прва.

-Огромним пакетом помоћи, са 5,8 милијарди евра, сачували смо радна места и производне капацитете, обезбедили да се раст настави после короне-додаје министар финансија.

Навео је да је у уторак у оквиру мера подршке исплаћена последња минимална зарада, а да ће 21. септембра бити исплаћене још две минималне зараде за новооснована предузећа. Реч је о фирмама које су основане после 15. марта, а најкасније до 20. јула.

-У уторак смо имали приливе од ПДВ-а боље од планираних, тачније 1,6 милијарди више од планираног, што показује да се опоравак наставља-казао је.

-Ове недеље смо повећали минималну цену рада за 6,6 одсто односно преко 2.000 динара. Водили смо рачуна да се реалан стандард радника задржи или повећа-рекао је и подсетио да је прошле године минималац повећан 3.000 динара.

-Највећи терет тог повећања ће преузети држава јер смо повећали неопорезиви део са 16.300 на 18.300 динара-додао је Мали.

Повећање минималне зараде значи и повећање осталих зарада, казао је министар и подсетио да и у условима кризе српска економија нема затварања фабрика, нема масовног отпуштања, а има ниску стопу незапослености од 7,3 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)