ШАМПИОН ПРЕДУЗЕТНИШТВА: Велико признање за град Лозницу

В. М.

17. 09. 2020. у 13:01

ШАМПИОН ПРЕДУЗЕТНИШТВА: Велико признање за град Лозницу

Фото: В. Митрић

ПРЕМА подацима Пореске управе и Агенције за привредне регистре саопштеним за период од 1. јануара до 30. јуна ове године град Лозница је шампион предузетништва у првом полугодишту.

Налази се на првом месту у категорији великих локалних самоуправа које су рангиране према успесима кроз подстицаје пословања. Иза Лознице су београдска општина Стари Град и расинска – Трстеник.

- Тај резултат је нарочито значајан јер је остварен у кризном периоду епидемије КОВИД 19, када је економски опоравак био у директној вези са способношћу градова и општина да се сачува постојећа привредна активност, подстиче предузетништво и самозапошљавање, наводи се у допису који је стигао у кабинет градоначелника Лознице Видоја Петровића.

Такмичење под називом Шампиони предузетништва 2020. представља део националног програма за борбу против сиве економије. Партнерски га организују НАЛЕД, Републички секретаријат за јавне политике под покровителјством Владе Републике Србије   уз подршку пројекта Немачке развојне сарадње за реформу јавних финансија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)