ПОСЛЕ 100 ЕВРА И ИСПЛАТЕ 5 МИНИМАЛАЦА: Стиже нова помоћ од државе

Новости онлине

17. 09. 2020. у 10:59

ПОСЛЕ 100 ЕВРА И ИСПЛАТЕ 5 МИНИМАЛАЦА: Стиже нова помоћ од државе

Синиша Мали/ Фото К. Михајловић

ДРЖАВА је на време направила свеобухватне мере подршке због корона вируса и после исплате 100 евра свим пунолетним грађанима, могућности да се стопирају кредити и исплате пет минималаца, као подршка привреди, 21. септембра биће исплаћене још две минималне зараде за новооснована предузећа, најавио је министар финансија Синиша Мали.

Он је истакао да ће се овог месеца или у октобру ићи на ребаланс буџета, када ће се видети да ли полако излазимо из кризе.

"Пратимо шта се дешава. Септембра или октобра ићи ћемо са ребалансом буџета, имамо и буџете за 2021. годину, да видимо какви ће нам бити приходи, односно приливи. У септембру и октобру бићемо сви много паметнији. Тада ћемо видети да ли полако излазимо из кризе", рекао је Мали за РТС упитан да ли ће бити нових мера подршке.

Министар је напоменуо да је Влада на време реаговала са мерама вредним 5,8 милијарди евра за спречавање негативних економских последица корона вируса, што је 12,5 одсто нашег БДП-а.

"На време смо направили мере, у правом обиму, свеобухватне. Успоставили смо поверење између привреде и Владе, јер смо урадили све на време, казао је Мали.

(ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)