ПРОЈЕКАТ УПОСЛИО ДОМАЋЕ НЕИМАРЕ: Премијерка Брнабић у Врању обишла насеље са становима за безбедњаке

Д. РИСТИЋ

09. 09. 2020. у 06:20

ПРОЈЕКАТ УПОСЛИО ДОМАЋЕ НЕИМАРЕ: Премијерка Брнабић у Врању обишла насеље са становима за безбедњаке

Фото Танјуг

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић, потпредседница Владе Зорана Михајловић и министар за рад и социјална питања Зоран Ђорђевић обишли су у Врању насеље са изграђеним становима за припаднике служби безбедности, као и градилиште на коме се граде нови станови.

Премијерка Брнабић је разговарала са некима од усељених и члановима њихових породица и изразила задовољство урађеним, док је пројекат оценила изузетно успешним. Пројекат субвенционисања станоградње има шири друштвени ефекат, чак шири од онога што смо иницијално планирали, казала је Брнабићева.

- У најтежим временима, у години обележеној вирусом корона, нашли смо још један начин да обезбедимо посао нашем грађевинском сектору и посебно ми је драго да у свих седам градова, углавном, раде домаћа предузећа. Као што смо прописали, минимум 80 одсто материјала и опреме мора бити домаћег порекла, па је тиме обезбеђен посао и за друга наша предузећа - истакла је премијерка.

Изградњом станова ревитализовани су и неки запуштени делови града, подигнута је цена некретнина, што значи и додатни приход за локалне касе, као и развој услужног сектора, додала је премијерка. Она се захвалила свим припадницима служби безбедности и њиховим породицама, који се, свако на свој начин, жртвују за безбедност земље. Такође, истакла је и да је изузетна вест то што се припадници служби безбедности углавном интересују за веће станове.

- То је феноменалан показатељ да ви верујете у своју државу, њену бољу будућност и ваше послове, верујете да ће у Србији бити такав живот да ће ваше породице желети да остају овде. Због тога смо усвојили одлуку о промени структуре, тако да више има већих станова, не само у Врању, већ и у целој Србији - рекла је Брнабићева.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је истакла да Влада Србије улаже 290 милиона евра у изградњу 7.950 станова у читавој Србији који ће бити готови за две године.

- Тиме обезбеђујемо дом припадницима служби безбедности, али је то једнако важно и за домаће грађевинске компаније. Имајући у виду ситуацију у којој се налази цео свет, па и Србија, морамо да учинимо све да сви имамо што више посла за нове раднике - казала је Михајловићева.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић указао је да Врањанци памте како је ово насеље било запуштено пре само две и по године.

- Сада имамо потпуно другу слику, прелепо насеље где је почело интересовање за улагање у маркете и ресторане, али и где расте цена квадратног метра - наглашава Миленковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Goran

09.09.2020. 07:31

Lepo je sto drzava brine za zaposlene u tim sektorima..kada ce drzava da brine o mladim parovima koji bi, kao i svuda u svetu, trebali da se osamostale, a ne da zive sa roditeljima, dokle god su oni zivi!