НОВИ АСФАЛТ ЗА СТАРЕ ПУТЕВЕ: Рехабилитација државних саобраћајница првог реда на 200 километара

В. Н.

07. 09. 2020. у 10:00

НОВИ АСФАЛТ ЗА СТАРЕ ПУТЕВЕ: Рехабилитација државних саобраћајница првог реда на 200 километара

Новости

ДОК се нови ауто-путеви граде, постојећи су одавно зрели за поправку.

Током ове године планирана је обнова 197 километара на Коридору 10 кроз Србију. Рехабилитација државних путева првог А реда завршена је на 100,89 километара, а у току су радови на још 40,99 километара. Вредност до сада изведених радова износи 3,2 милијарде динара без ПДВ, док ће обнова свих око 200 километара најважнијих саобраћајница коштати више од пет милијарди динара.

ПЕТЉЕ

НА појединим деловима Коридора 10 последњи озбиљнији радови су извођени још пре 25 година. Једна од деоница које су најдуже чекале обнову је потез од петље Појате до петље Ражањ.

Нови асфалт изливен је на деоницама на северу земље, од Хоргоша до Суботице, од Бачке Тополе до Сирига, као и даље до петље Нови Сад Север. Реконструисана је и деоница од Инђије до Нових Бановаца. Услове за бољу вожњу однедавно возачи имају и на траси од петље Појате до Ражња и даље до Алексиначких рудника, као и између Мерошине и Дољевца. Реконструисан је и потез код чеоне наплатне станице Шид на ауто-путу ка Загребу.

- Најобимније радове захтевале су деонице државног путаод петље Ниш до Мерошине, део од Појата до Алексинца и од Бачке Тополе до Новог Сада - наводе у ЈП "Путеви Србије". - Смањени интензитет саобраћаја изазван пандемијом ковид 19, на неки начин може се рећи да је олакшао извођење радова, али морамо нагласити да је организација безбедног одвијања саобраћаја током извођења радова на рехабилитацији ауто-путе ваувек захтеван и одговоран посао.

У току су радови на деоницама од петље Врчин до Малог Пожаревца, између петље Ниш Југ и Мерошине, као и на потезу од Ражња до Алексиначких рудника, као и између петљи Суботица Север и Суботица Југ.

У Републици Србији тренутно је у употреби 924,7 километара ауто-путева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)