ЧАДЕЖ НАКОН ПОТПИСИВАЊА СПОРАЗУМА: Веома добар споразум - обезбеђује стварање правог економског простора

Танјуг

04. 09. 2020. у 18:38

СПОРАЗУМ који је данас потписан између Београда и Приштине у Белој кући нуди нови однос међусобне привредне сарадње, стварање правог економског простора у којем могу сви да профитирају, слободан проток роба, људи и капитала, као и директну подршку приватном сектору и отварање нових радних места.

ЧАДЕЖ НАКОН ПОТПИСИВАЊА СПОРАЗУМА: Веома добар споразум - обезбеђује стварање правог економског простора

Фото: Танјуг

То је за Танјуг након потписивања споразума изјавио председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж који је додао да овим споразумом Вашингтон пружа велику финансијску и техничку помоћ Београду и Приштини.

- Што се привреде између Београда и Приштине тиче, ово је веома добар споразум - оценио је Чадеж и додао да се кроз низ различитих америчких фондова споразумом нуди директна помоћ и подршка за отварање нових радних места, стварање новог привредног амбијента и довођење нових инвестиција из САД и ЕУ.

Чадеж истиче да се споразумом шири и зона "мини-Шенгена", те додаје да ће се сви проблеми који су до сада постојали у међусобној трговини од сада лакше превазилазити.

Председник ПКС наглашава да је привреда имала много проблема и наводи да од сада више неће на административним прелазима бити редова камиона и да ће бити олакшан проток не само роба, већ и људи.

- С друге стране, имате отварање канцеларије Америчког развојног фонда који ће директно помагати и бити у директној комуникацији са онима који реализују пројекте, како оне инфраструктурне, тако и оне за подршку привредном сектору - рекао је Чадеж.

Додаје да ће та канцеларија бити отворена како би се пласман техничке и финансијске помоћи што бржеи и боље реализовао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)