ДОГОДИНЕ АУТО-ПУТЕМ ДО ПРЕЉИНЕ ДО ПОЖЕГЕ: Министарка Михајловић обишла радове у Чачку

В. И.

03. 09. 2020. у 13:43

ДОГОДИНЕ АУТО-ПУТЕМ ДО ПРЕЉИНЕ ДО ПОЖЕГЕ: Министарка Михајловић обишла радове у Чачку

Фото: В.И.

ДЕОНИЦА ауто-пута од Прељине до Пожеге, која је у пуном јеку, требало би да буде пуштена у саобраћај до краја следеће године.

Ово је приликом обиласка радова у Чачку најавила министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је била у пратњи кинеских извођача из компаније "ЦРБЦ".  


Знамо колико је тешка ова деоница и најважнија ствар је добра међусобна координација свих нас. Јако су важни ови радни састанци на терену. Успели смо да заједнички решимо бројне ствари које су везане за изградњу и план је да деоница буде завршена до краја следеће године. То ће бити од изузетног значаја за повезивање читавог региона. Даноноћно бдијемо над овим, јер знамо колико је важан овај путни правац за све наше грађане – казала је министарка Михајловић.

Изградњом деонице од Прељине до Пожеге, саобраћај у Чачку биће додатно растерећен, а бројни мештани имаће економске бенефите.

Фото: В.И.

 

- За цео овај крај аутопут „Милош Велики“ је од великог значаја, овом саобраћјницом у Парменцу дневно прође чак 16.000 возила, а изградњом ове деонице, проток возила биће много лакши и бржи. Од изузетног значаја ће бити у за развој туризма и привреде, а већ нам је после неколико деценија стигао први страни инвеститор. Изградњом и Моравског коридора Чачак ће постати највеће саобраћајној чвориште – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић, који је заједно са министарком обишао радове.


Највећи изазов кинеским радницима је како савладати планину Јелицу. Управо ту су најинтезивнији радови последњих дана на пробијању два тунела Муњино брдо и Лаз који ће, када буду завршени, бити најдужи у Србији и то 2.800 и 2.900 метара.
Министарка Михајловић је нагласила да се осим на западу ради и у свим другим деловима Србије и истакла да ће следеће године Kрушевац бити спојен са Прељином, изградњом 27 километара Моравског коридора.

Тренутно на 63.000 градилишта ради више од 7.000 радника, јер је за нас јако важно да сваки део Србије буде једнако развијен. Грађани треба да знају да ми за њих даноноћно радимо, како би обезбедили најбоље услове за живот – закључила је министарка Михајловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)