МИХАЈЛОВИЋ НАЈАВИЛА: Први авиони би са аеродрома у Требињу могли полетети 2022.

Танјуг

25. 08. 2020. у 14:57

МИХАЈЛОВИЋ НАЈАВИЛА: Први авиони би са аеродрома у Требињу могли полетети 2022.

Танјуг

ЗА будући аеродром у Требињу издваја се једна локација, а ако у наредне две-три недеље буде донета одлука о самој локацији први авион са новог аеродрома могао би да полети 2022. године, рекла је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Пред сутрашњи сусрет председника Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорадом Додиком, она је оценила да је најважније за ту инвестицију да је одлука о изградњи аеродрома у Требињу донета.

-Људи из министарства, једног и другог су били, погледали све локације, једна се издваја. Сада не бих јавно рекла која, је јер је то још увек на столу као тема према којој се треба тачно одредити-рекла је она.

Додала је да, ако се у наредне две- три недеље донесе одлука о самој локацији, која је добра у односу на све остале градове у Босни али и у самом региону, могуће је очекивати планове, завршну документацију и експропријацију у току 2021. године.

-Први авион са аеродрома Требиње могао би да полети 2022. године. Процене говоре да би било врло економски исплативо, јер у првој години може да очекује 50.000 путника. А процена инвестиције је око 50 милиона евра-рекла је она.

Додала је да ће у наредним данима бити договора око изградње тог аеродрома.

-Важно да је одлука донета. Аеродром ће се градити. Сада гледамо да то буде ефикасно и финансијски и географски-рекла је она.

Како је истакла до идеје о изградњи овог аеродрома дошло је због добрих односа два председника, као и из жеље да регион буде добро повезан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)