ЂИЛАС И ШОЛАК ИЗ ИНТЕРЕСА РУШЕ "ТЕЛЕКОМ": Национални оператер одговорио на нападе Маринике Тепић, потпредседнице ССП

Е. Б. Т.

25. 08. 2020. у 07:20

ПОСЛОВНО-интересни лоби на челу са тајкунима Драганом Ђиласом и Драганом Шолаком наставља бруталну кампању урушавања домаће компаније.

ЂИЛАС И ШОЛАК ИЗ ИНТЕРЕСА РУШЕ ТЕЛЕКОМ: Национални оператер одговорио на нападе Маринике Тепић, потпредседнице ССП

Фото промо

Циљ таквих напада је спречавање успона "Телекома Србија" који сада већ, без икакве сумње, утиче на све лошије пословне резултате и све већу задуженост "Јунајтед групе". Ово је саопштио у понедељак национални оператор поводом тврдњи које је претходно изнела потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић на конференцији испред зграде "Телекома", где је показала уговор између те компаније и Wireless mediа. Тепићева је показала наводни уговор у којем се, према њеним тврдњама, види да је та компанија фирмама Игора Жежеља уплатила 38 милиона евра.

Национални оператер истиче да никада није крио своју пословну сарадњу са једним од водећих дигиталних система у региону, на челу са Wireless mediа, који има врхунску експертизу и искуство у области медија, телекомуникација и интернет пословања:

- Сарадња са овим дигиталним системом нам је значајно допринела да на тржишту брзо одговоримо конкуренцији у области понуде телевизијских канала, производње мултимедијалног садржаја, као и његове дигиталне промоције и дистрибуције. Након вишегодишњег партнерства можемо одговорно да тврдимо да оно има позитиван ефекат како на наш наступ на тржишту тако и на вредност компаније.

Оправданост те сарадње су, како се истиче, поред свих управљачких инстанци "Телекома", потврдиле и две реномиране светске ревизорско-консултантске куће.

- Било које поређење са нашом конкуренцијом "Јунајтед групом" показало би да смо са неупоредиво мање финансијских средстава уложених у развој медијских садржаја дошли до тога да имамо лидерску позицију на тржишту.

"Телеком Србија" поручује да су сва документа и сви уговори те компаније доступни свим надлежним органима, укључујући и тужилаштво.

- Али, није доступно и нашој директној конкуренцији и њиховом пословно--интересном лобију, који користи сва средства да уништи нашу компанију, укључујући и индустријску шпијунажу - истиче национални оператер.

WIRELESS MEDIA: ЦИЉ УРУШАВАЊЕ УГЛЕДА

ЦИЉ напада на Wireless mediа и Mondo Inc је урушавање угледа и професионалне репутације тих компанија и власника, оцењује Wireless mediа реагујући на тврдње потпредседнице ССП, Маринике Тепић, која је у понедељак показала уговор између те фирме и "Телекома Србија". Они истичу да су на незаконит начин објављени елементи из тог документа који садрже пословну стратегију и тржишно осетљиве информације:

- Посебно је забрињавајуће и штетан паушалан и нетачан начин на који се такав комерцијално и правно сложен посао квалификује од стране недобронамерних појединаца. Као и сваки други уговор који смо закључили и тај одражава фер и балансиран договор у корист обе уговорне стране, што се јасно види из његовог садржаја - поручују из Wireless mediа.

РЕАКЦИЈЕ

АНА БРНАБИЋ: ТУЖИЛАШТВО ДА РЕАГУЈЕ НА ЛАЖИ

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић позвала је у понедељак тужилаштво да реагује на лажи потпредседнице ССП Маринике Тепић, истичући да свака измишљена афера најдиректније кошта грађане. Она је подсетила да је "Телеком" у власништву Србије и грађана као акционарско друштво. Напади Тепићеве, Драгана Ђиласа и осталих из ССП и Уједињене опозиције на пословање националног оператера су, како истиче, последица њихове жеље да униште ту фирму како би поново обезбедили конкуренцији да успостави монопол.

- Компанија СББ је формирана у време претходне власти и јачала је на грбачи "Телекома" - рекла је Брнабићева гостујући на Пинку. - Можемо ми сада да се правимо луди, важи. Али што сада тужилаштво не реагује? Па зато што су све то легализовали када су били на власти.

ВЛАДИМИР ОРЛИЋ: ТЕПИЋЕВА САОПШТИЛА "ВЕЛИКО НИШТА"

ЧЛАН Председништва СНС, Владимир Орлић, изјавио је да Мариника Тепић води бесомучну кампању против "Телекома" и да је, упркос најавама да ће изнети доказе над доказима, поново саопштила једно велико ништа.

- Медијска лица тајкунко-лоповског картела бившег режима, Тепићева и Драган Ђилас, трајно су ангажовани на пословима прљаве кампање и против државе, народне имовине и српских компанија воде најбесмисленију пропаганду - оценио је Орлић.

БИЉАНА ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ: ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ИСИСАВАЈУ ПРОФИТ

ЧЛАН Председништва СНС Биљана Поповић Ивковић казала је да потпредседница ССП, Мариника Тепић, свакодневно износи неистине о "Телекому", јер из те компаније Драган Ђилас више не може да црпи профит, а с друге стране потребно је уништити конкуренцију СББ-а:

- У време док је Ђилас био на власти његова "Дајрект медија" и друга његова зависна предузећа кроз пословање са "Телекомом" обрнула су око 30 милиона евра. Ђилас је ушао у политику са 70.000 евра, а изашао са 25 милиона евра пријављене имовине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)