ГОНДОЛА ИДЕ НА ПРОБУ: Тестирање почиње, први путници возиће се за 45 дана

Н. Ј.

18. 08. 2020. у 11:00

ЗАВРШЕНА је изградња најдуже панорамске гондоле на свету.

ГОНДОЛА ИДЕ НА ПРОБУ: Тестирање почиње, први путници возиће се за 45 дана

В.Н.

Јединствена атракција у овом делу Европе биће пуштена у пробни рад у среду, 19. августа, на Преображење Господње, а инвестиција вредна 13 милиона евра финансирана у потпуности из касе Општине Чајетина, вишеструко ће увећати приходе хотелијера, угоститеља, власника апартмана и "армије" Златибораца који се баве туризмом на најпосећенијој српској планини.

"Голд гондола" повезује туристичко средиште Златибора и скијалиште "Торник", ваздушна траса је дуга девет километара, гондола има 55 модерних кабина са по 10 места у свакој, простор за транспорт скијашке опреме и бицикала.

Пре скоро шест година, "Вечерње новости" прве су објавиле вест да ће на Златибору бити изграђена најдужа панорамска гондола на свету. Од тада до данас, уз бројне опструкције, али и уз помоћ мештана, највећи развојни пројекат у српском туризму доведен је до краја.

- Потребно је још урадити комплексна тестирања, уредити локације на станицама. Ови послови трајаће 45 дана, тек тада ће гондола примити прве путнике - каже Бојана Божанић, директор ЈП "Голд гондола Златибор" - Ми смо уверени да ће овај пројекат Златибор уврстити у престижна европска туристичка одредишта.

Обнављање скијалишта "Торник", својевремено је удесетостручило приходе Златибораца. Очекује се да ће пуштање у рад гондоле имати још већи економски ефекат.

У ПЛАНУ ЈОШ ЈЕДНА ЖИЧАРА

ДОК припремају гондолу за прве путнике, у Општини Чајетина планирају следећу велику инвестицију. У плану је изградња нове гондоле од Рибничког језера до врха Чиготе, ова траса биће дугачка 4,5 километара и отвориће могућности за стварање још једног скијашког и спортско-рекреативног центра на Златибору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)