ОД ПОНЕДЕЉКА ПРИЈАВЕ ЗА ПРОГРАМ "МОЈА ПРВА ПЛАТА": Ево ко све има право на субвенције државе

Танјуг

14. 08. 2020. у 10:00

У ПРОГРАМ "Моја прва плата" ће бити укључено 10.000 младих са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, који су без радног искуства и који се налазе на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање, саопстило је данас Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

ОД ПОНЕДЕЉКА ПРИЈАВЕ ЗА ПРОГРАМ МОЈА ПРВА ПЛАТА: Ево ко све има право на субвенције државе

Фото: Танјуг

У саопштењу се наводи да је на предлог тог министарства, Влада Србије јуче донела Уредбу о програму подстицања запошљвања младих "Моја прва плата", и да се овим програмом даје се могућност младима без радног искуства да обаве праксу на пословима код послодавца у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад и на тај начин повећају своје могућности за запошљавање.

Програм "Моја прва плата" се реализује без заснивања радног односа у трајању од девет месеци.

Програм се спроводи код послодавца који припада приватном или јавном сектору, а приоритет за укључивање у програм имају послодавци из приватног сектора, а нарочито послодавци из девастираних општина, у складу са прописом Владе Републике Србије о степену развијености јединица локалне самоуправе.

Током трајања програма Национална служба за запошљавање исплаћује новчану накнаду у месечном износу од 20.000 динара младима са средњим образовањем односно 24.000 динара младима са високим образовањем.

Национална служба за запошљавање такође, уплаћује допринос за случај повреде на раду и професионалне болести, за младе укључене у овај програм.

За реализацију програма подстицања запошљавања "Моја прва плата" Национална служба за запошљавање ће расписати јавни позив 17. августа, којим ће се ближе дефинисати услови учешћа и начин пријављивања послодаваца и незапослених лица, саопштило је Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)