КЛАДИОНИЧАРИ ОЧАЈНИ, ПРОМЕТ ПРЕПОЛОВЉЕН: Индустрија игара на срећу претрпела велики удар због пандемије короне

Е.Б.Т.

11. 08. 2020. у 17:05

КЛАДИОНИЧАРИ ОЧАЈНИ, ПРОМЕТ ПРЕПОЛОВЉЕН: Индустрија игара на срећу претрпела велики удар због пандемије короне

Фото: А.Станковић

КЛАДИОНИЧАРИМА је због короне пао промет за више од 50 одсто, а занемарљив број играча прешао је на онлајн клађење, кажу у Удружењу приређивача игара на срећу. Повратак на старо иде споро.

Директор ове организације, Раде Каран, истиче да је индустрија игара на срећу међу најтеже погођеним због пандемије у свету, па и Србији.


-Било је потпуне забране рада, скраћивања радног времена, ограничвања броја играча који могу да уђу у пословницу и других превентивних мера државе које су на то утицале – објашњава Каран. - Додатно спортско клађење је десетковано због отказивања бројних спортских догађаја, чиме је изгубило на атрактивности. Чланице Удружења бележе пад промета за више од 50 одсто, а било је периода када је био већи о од 80 процената, и то не рачунајући време забране рада.


Он истиче да су најтеже погођена земаљска уплатно-исплатна места. Онлајн клађење од куће, постојало је у Србији и пре кризе.


-Веома мали, незнатан број играча је своју игру преселио из земаљске кладионице на интернет апликацију – наводи Каран. – Компаније, чланице Удружења до сада нису отпуштале запослене. Међутим, с обзиром на трајање ових отежавајућих околности, и на веома спор опоравак тржишта, не искључујемо могућност да ће поједина уплатно-исплатна места, кладионице бити затворене.


Он је истакао да у Србији тренд враћања играча иде веома споро.


У индустрији игра на срећу у нашој земљи ради око 12.000 људи, а компаније, чланице Удружења, по обиму пословања, броју запослених и уплатно-исплатних места покривају око 55 одсто тржишта посебних игара на срећу, које чине кладионице, аутомати и онлајн клађења.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

zoran

11.08.2020. 17:24

Kladjenje i kockanje je uzasan porok i bolest zavisnosti. Unistava ljude, razbija porodice, unesrecuje decu. Sve kockarnice i kladionice moraju da se zatvore a posrnuli ljudi da se vrate radu i zivotu dostojnom coveka.

Miroslav

11.08.2020. 18:48

У многим поштеним делатностима промет и зарада су потпуно нестали. Што се коцкарница и кладионица тиче, најбоље би било да оне не постоје. Не жалим их ни најмање.