БЕОГРАД – НОВИ САД ЗА 30 МИНУТА: Догодине почетак изградње трасе до Суботице

Танјуг

понедељак, 10. 08. 2020. у 15:36

БЕОГРАД – НОВИ САД ЗА 30 МИНУТА:  Догодине почетак изградње трасе до Суботице

Фото М. Поповић

ПОТПРЕДСЕДНИЦА владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић разговарала је данас са директорима Инфраструктуре железнице Србије Небојшом Шурланом и Србија воза Југославом Јовићем о актуелним пројектима, пословању тих предузећа у време трајања епидемије и дефинисању и решавању проблема у складу са тренутном финансијском ситуацијом.

На састанку је било речи о реализацији инфраструктурних пројеката, са посебним освртом на модернизацију брзе пруге Београд-Будимпешта, како о завршетку деонице од Београда до Новог Сада, тако и о почетку изградње деонице Нови Сад - Суботица, саопштило је министарство.

"Реч је о највећем пројекту не само у Србији, већ у југоисточној Европи. Министарство ће, као и до сада, бити ту да пружи сву подршку и помоћ да реализација тече по уговореној динамици и да следеће године на јесен до Новог Сада путујемо за мање од пола сата", рекла је министарка.

Михајловић, са друге стране очекује да у првој половини следеће године започне изградњу и треће деонице од Новог Сада до Суботице, а да се упоредо изводе и радови на реконструкцији регионалних пруга.

Истакла је да је важно што се сви велики пројекти реализују упркос актуелној ситуацији, јер ће то допринети одржању наше економије и привредног раста.

Директори су указали и на изазове са којима се сусрећу, посебно када је реч о смањеним приходима од путничког саобраћаја на железници, али је констатовано да је, упркос кризној ситуацији која је погодила цео свет, важно да се одржи ниво активности и ликвидност предузећа, у чему ће држава помоћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)