ВАЖНО: Ако радите од куће, послодавац мора овако да вам плаћа рад

Ј. Ж. Скендерија

субота, 08. 08. 2020. у 07:45

ВАЖНО: Ако радите од куће, послодавац мора овако да вам плаћа рад

Depositphotos

НЕДОСТАТАК јасних правила приликом одређивања зараде за рад од куће део послодаваца је искористио да би смањио плате запосленима.

Укидање ванредног стања и почетак другог пика епидемије вратили су на дневни ред проценат који газде смеју да одбију радницима у случају рада од куће, самоизолације и боловања од ковида.

У Министарству за рад објашњавају да рад од куће подразумева право на зараду која је прописана општим актом, односно колективним уговором, правилником и уговором о раду. Основна зарада не сме бити мања од оне коју добија запослени на истим пословима у просторијама послодавца, а једина разлика је да нема право на накнаду за превоз.

Када радник због привремене спречености за рад не долази на посао, а то може бити и због заражености ковидом, онда Закон о раду прописује плату најмање у висини од 65 одсто просечне зараде у претходних 12 месеци пре месеца у којем је наступила привремена спреченост за рад.

- Разлика у накнади, у зависности да ли се неко заразио на послу или приватно, постоји само ако је то утврђено општим актом или уговором о раду. На пример, може се утврдити накнада од 100 процената ако се заразио на послу, али ако то није наглашено општим актом или уговором о раду, добиће плату у износу од 65 одсто, како прописује Закон о раду - кажу у Министарству рада.

УНЕТИ У КОЛЕКТИВНЕ УГОВОРЕ

Синдикати сматрају да би било добро направити колективне уговоре за све гране реалног приватног сектора који би регулисао све недоумице које је донела епидемија. По њима би требало, због специфичности одређених послова, рад од куће регулисати колективним уговорима а не законом.

У Савезу самосталних синдиката Србије сматрају да је управо износ накнаде када се неко зарази највећи проблем. У јавном сектору она износи 100 одсто, осим у култури.Они сматрају и да би самоизолацију, која траје између 14 и 21 дан послодавац требало да третира као неку врсту повреде на раду. Тај став објашњавају чињеницом да се не може тачно утврдитигде се ко тачно заразио. По њима је боље раднику дати целу плату и да он буде код куће, него да се ризикује зараза у колективу.

За Ранку Савић из Асоцијације слободних и независних синдиката је недопустиво да постоје различити аршини код различитих послодаваца.

- Данас, када је радник у самоизолацији, једни исплаћују 100 одсто плате, други 65 као да су на боловању, а трећи им ретроактивно пишу годишње одморе - каже она. - Тражили смо од Министарства рада да се донесе обавезујући правни акт којим ће се правила игре јасно успоставити.

Закон о раду, како тврди наша саговорница, познаје рад ван просторија послодавца и рад на удаљености, али не и рад од куће, поготово не у време пандемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)