УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: На Фејсбуку се појавили профили ових банака - ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ ПРЕВАРА

Е.Б.Т.

07. 08. 2020. у 15:15

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: На Фејсбуку се појавили профили ових банака - ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ ПРЕВАРА

Фото: Ж. Кнежевић

НА друштвеној мрежи "Фејсбук" креиране су лажне странице "Комерцијалне банке" и "Поштанске штедионице", чиме су грађани доведени у опасност да буду преверани, а њихови лични подаци злоупотрељени.

То су саопштиле ове две банке, апелујући на потрошаче да буду опрезни и не наседају на ове објаве у којима их обмањују да ће им бити поклоњена некаква новчана средства. Уколико грађани добију овакве информације или понуде треба да контактирају банку. Слачај је пријављен МУП-у и администрацији компаније "Фејсбук".

- Лажна страница "Комерцијалне банке" злоупотребљава име и лого Банке, а грађане обмањује да ће им поклонити двоструки износ средстава од износа који имају на рачуну у било којој банци - наводи се у данашњем саопштењу те банке.

У саопштењу се наводи да се Комерцијална банка ограђује од оваквог обмањујућег садржаја који се јавно објављује и дели, и додаје да не може да преузме одговорност за евентуалне последице које могу бити проузроковане оваквим деловањем. Наглашавају да постоји само једна званична страница Комерцијалне банке преко које могу да се добију све актуелне информације www.facebook.com/kombank/.

Из Банке моле грађане да буду опрезни и не наседају на овакве покушаје преваре јер лични подаци грађана могу бити злоупотребљени, и да Банку контактирају у случају да приме било какве сличне информације и понуде које, како се истиче, евидентно немају упориште у тржишној реалности.

Јуче је Банка Поштанска штедионица а.д. Београд упозорила да је такође на "Фејсбуку" постављена лажна страница те банке на којој се посетиоци обавештавају о наводној акцији у којој им Поштанска штедионица "донира дупло пара од износа на рачуну у било којој банци" и да је исто реч о превари.

-Информације и обавештења која се објављују на овој лажној страници не представљају званичан став Банке. Банка Поштанска штедионица се ограђује од оваквог обмањујућег садржаја који се јавно објављује и дели и не може да преузме одговорност за евентуалне последице које могу бити проузроковане оваквим деловањем, наводи се у саопштењу.

У тој банци прецизирају да званичан профил Банке Поштанска штедионица на мрежи Фејсбук поседује и Плави бед који представља директну потврду компаније да је страница аутентична и веродостојна. Банка Поштанска штедионица све информације за кориснике објављује искључиво преко званичног сајта www.posted.co.rs. и званичних канала на друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Amarcord

07.08.2020. 22:02

@kome i kako - А ко нормалан може да поверује да нека банка и то на друштвеној мрежи тек тако дели паре? Као да на сред пијаце отворите на тезги јувелирку радњу !!