ВУЧИЋ: Економске мере су добре, бићемо најбољи у региону

Novosti online

07. 08. 2020. у 11:24

ЕКОНОМСКЕ мере су добре, бићемо најбољи у региону, рекао је председник Вучић.

ВУЧИЋ: Економске мере су добре, бићемо најбољи у региону

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Како каже, оно што је веома важно јесте да је данас у шест сати отворен трезор, уплаћени су сви налози и да леже минималац.

- Посебно сам задовољан што су те мере дале добре резултате - рекао је Вучић и додао да је Србија у овом тренутку на минус 6, 5 и да је само Литванија испред нас.

Истиче да ћемо несумљиво бити најбољи од свих земаља у региону.

- U prvom kvartalu smo bili prvi - dodaje Vučić. Kako kaže, ovo ne znači da ljudi žive kao bubreg u loju, ali dodaje proći ćemo bolje nego drugi.

Vučić ističe da će u septembru isplatiti još jednu tranšu.

- Ovaj novi paket se odnosi i na preduzeća osnovana od marta meseca. Nemamo manje zaposlenih, imamo nešto veći broj zaposlenih, ali tek očekujemo neke udare, ali preventivno smo uradili sve što smo mogli i efikasno ćemo odgovoriti na njih - rekao je Vučić.

Kako kaže, paket iznosi 5, 8 milijardi evra do sada, što je 12 posto bruto domaćeg proizvoda.

- Proporcijalno snazi naše zemlje, jedna smo od zemalja koja je najviše uložila u saniranje privrede pogođene kovidom - rekao je Vučić i dodao da je građevinarstvo u drugom kvartalu imao pad od 2, 6 posto.

Ističe da je došlo do rasta industrjske proizvodnje, i dodaje da će se ulagati dodatni novac u puteve i izgradnju koridorskih pravaca.

- Treći i četvrti kvartal će biti teški, ali bez obzira na to, mislimo da ćemo uspeti da obezbedimo da Srbija nema negativan rast na kraju godine, što bi značilo da smo najbolji u Evropi - rekao je Vučić.

Odobreno 17 projekata za navodnjavanje

Kada je poljoprivreda u pitanju, Vučić je rekao da pšenice imamo više neko ranije, kukuruza oko 10 procenata više nego pre.

- Takođe suncokreta ima više, soja ima najveći rast oko 20 posto. U drugom kvartalu poljoprivreda je zabeležila rast od 2 posto - rekao je predsednik. Ističe da je odobreno 17 projekata za navodnjavanje.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (37)

Sandra

07.08.2020. 11:40

Najbolje su one države čiji minimalac nije ispod 500 evra. Rast ili pad BDP ništa ne znači ako je država siromašna, ako nema razvijenu industriju i ako je poljoprivreda skrajnuta i zavisi od meteorologije. Ovo vreme je dobro za pametne investitore koji na prvo mesto stavljaju proizvodnju hrane i energije, jer toga nikada nije previše i može lako da se proda.

Denis

07.08.2020. 12:00

@Sandra - Кажи Сандра ако раст или пад БДП-а ништа не значи ако је земља сиромашна, како мислиш да ће та земља престати бити сиромашна ? Доће неко па ће ти дати плату од 5 000 Евро зато што си убеђена да ти је неко нешто дужан дати ? Срамота какав менталитет имају неки, ко просијаци.

Vera

07.08.2020. 18:09

Srbija je na dobrom putu; i pored korone i raznih pokusaja destabilizacije nekih, ekonomska perspektiva je dobra, sto i evropski statisticari i priznaju. Posebno me raduje plan za poljoprivredu jer je to vazan adut Srbije trenutno.

Milan Djokic

07.08.2020. 20:04

Dajte još mnogo ovakvih tekstova. Lepo se nasmejah čitajući komentare. Jači su ovi samozvani stručnjaci od Zorana Radmilovića u ulozi Radovana Trećeg istoimene predstave. Sve znaju, a u stvari mnogi od njih nemaju pojma. Jedino su Sandra i BozaB u pravu. Ostali su izgleda čuvali ovce na brdu kada je Bog delio pamet.