ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ СРБИЈЕ 3,3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА: Михајловић у посети пиротској фабрици воде

В.Ћ.

04. 08. 2020. у 16:32

ПОТПРЕСЕДНИК Владе Србије и министарка грађевине, инфратструктуре и саобраћаја Зорана Михајловић, изјавила је у Пироту, да ће у комуналну инфраструктуру Србије бити уложено 3,3 милијарде евра. Од тога, 2,5 милијарде добиће 70 општина и градова источне и јужне Србије.

ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ СРБИЈЕ 3,3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА: Михајловић у посети пиротској фабрици воде

Фото: В. Ћирић

Она је након обиласка фабрике воде у Бериловцу, констатовала да је урађено много пројеката са немачком КФВ банком, са којом је до сада у комуналној инфраструктури уложено 150 милиона  евра, а у наредном периоду биће реализовано још 350 милиона.

- У Пироту су реализовани многи пројекти, а најзначајнији је Коридор 10, затим Слободна зона,која је важна за привреду целог краја, баш као и инфратструктура. Пројекти су одраз добро ирганизоване градске управе, која је свесна да људи морају да имају  добро водоснабдевање, канализацију, пречистаче отпадних вода како би остали да живе на овом подручју.Надам се да ће у другој половини ове године почети изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у вредности од  12,4 милиона евра-закључила је  министарка.

Фото: В. Ћирић

Сличну динамику изградње најавили су и градоначелник Пирота Владан Васић, као и дироектор ЈП "Водовод и канализација" Зоран Николић, који је подсетио да је у  водоснабдевање уложено 3,3 милиона евра.

- Сарадња са министарством грађевина до сада је била одлична и она ће нас управо препоручили за следеће пројекте.Изградњом постројења за пречишчавање отпадних вода , уз савремену санитарну депонију која успешно ради и добро водоснабдевање, заокружићемо еколошку заштиту простора на коме живимо-нагласио је пиротски градоначелним Владан Васић, док је начелница округа Драгана Тончић рекла да је , на овом подручју пуно уложено управо у комуналну иснфратсруктуру.                                                

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)