ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР ЗА АВГУСТ: Још данас рок за подношење пореске пријаве

Е. Б. Т.

уторак, 04. 08. 2020. у 13:50

ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР ЗА АВГУСТ: Још данас рок за подношење пореске пријаве

Фото: Новости архива

РОК за подношење пореске пријаве, биланса и документације истиче данас, а сутра за достављање обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу.

Среда, 5. август је и последњи дан за подношење извештаја о извршењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за претходни месец, наводи Пореска управа у Пореском календару за август.

До 10. августа је рок за достављање пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања, као и за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ-а  за претходни месец.  Месечне аконтације пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности могу се платити до 17 дана овог месеца.

Предузетник који води пословне књиге месечну аконтацију пореза плаћа у року од 15 дана по истеку сваког месеца на основу поднете пореске пријаве, а онај који порез плаћа на паушално утврђен приход,  у истом року на основу решења Пореске управе. То је коначни дан и за  плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за претходни месец, као и за самосталне уметнике и пољопривреднике за трећи квартал.

Пореска пријава о обрачунатим доприносима за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове предузећа, као и пореска пријава и плаћање ПДВ-а за претходни месец, доставља се до 18. августа. Тада је и рок за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец, као и обрачунате акцизе за период од 16. до краја претходног месеца.

Такође, то је и последњи дан за подношење пријаве о обрачуну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за претходни месец и плаћање акцизе.

Крај августа је рок за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за јул ове године. До 31. августа плаћа се обрачуната акциза за период од 1. до 15. дана у месецу.   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)