БРНАБИЋ О ПОМОЋИ ТУРИЗМУ: Сагледавамо додатне мере подршке

Танјуг

02. 08. 2020. у 14:07

ДРЖАВА је предвидела посебне мере за подршку туризму и сагледава које мере је додатно потребно предузети, с озбиром да ће туризам и угоститељство наставити да трпе велике губитке због епидемије вируса корона, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

БРНАБИЋ О ПОМОЋИ ТУРИЗМУ: Сагледавамо додатне мере подршке

Фото: Танјуг

Она је, на конференцији за новинаре, рекла да су представници државе у сталном контакту са хотелијерима и угоститељима, да ће се, као и до сада, радити тако да се рачуна на најгоре могуће сценарије.

Навела је да ће са представницима те индустрије разговарати како би се сагледали начини да се одржи њихова ликвидност, да не отпуштају раднике или да тај број буде што мањи.

Нада се, додаје, да ће вакцина против ковид-19 доћи пре него што је било ко очекивао и да ће се након тога полако ситуација у вези са туризмом враћати у нормал, а можда и нешто раније.

“Не мислим само на Србију, мислим на читав свет. Има земаља које развијају своје вакцине, али и земаља које су се већ јавиле за одређене те вачине”, рекла је Брнабић.

Навела је да је држава мерама подршке за сектор туризма настојала да се повећа и грејс период, да усмери више новца за одржавање ликвидности и кроз гарантне шеме управо за овај сектор.

Брнабић каже да је председник Александар Вучић, који је водио кризни штаб за санирање последица ковод-19 на привреду, наставио да са министрима ради на томе и да помаже у том апсекту.

“Сви су стално у контакту са нашим хотелијерима, угоститељима, гледамо да ли је потребно да додатне мере таргетирамо”, рекла је Брнабић.

Председница Владе каже да у овом тренутку највеће губитке у туризму трпе Београд и Нови Сад, али да је захваљући грађанима и њиховој одговорности прилично добра сезона, нешто мало лошија од 2019.

“Морамо да нађемо начин како да помгнемо свима онима који су много уложили у своје послове а у овом трентутку немају баш никакве приходе”, рекла је председница Владе.

Изразила је очекивање да ће туристичка индустрија успети уз мери Владе да преброди овај тежак период и да се након тога вратимо оним стопама раста туризма и страних и домаћих гостију које је Србија бележила пре епидемије корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)