ВУЧИЋ: Да се провере приходи свих, моји међу првих 10

Танјуг

01. 08. 2020. у 10:48

ВУЧИЋ:  Да се провере приходи свих, моји међу првих 10

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је данас да нико није изнад закона и да очекује да се провере приходи свих, како министара, премијера, тако и свих оних са апартманима у Лондону или рачунима у Цириху или другим пореским рајевима, као и да он жели да буде међу првима којима ће се имовина испитати по новом Закону о пореклу имовине.

Вучић је то рекао данас у Батајници одговарајући на питање новинара да ли ће Управа за приходе приверити све и да ли ће се на том списку наћи и министри, као рецимо Александар Вулин.

Вучић је истакао да се не меша у посао Управе и да је њихов задатак да раде свој посао и провере све, напомињући да су већ четири министра били предмет обраде.

- Што се тиче тетки и станова, вазно да се провере сви и очекујем да се сви провере и они са апартманима у Лондону и рачунима у Цириху и другим пореским рајевима - рекао је Вучић.

Он је подсетио да је донет и важан Закон о пореклу имовине, и да би желео да буде предмет обраде те Комисије у првих 10 и да подаци буду доступни грађанима Србије да виде шта је ко стекао, као и да предмет буду сви и они који мисле да су мимо и изнад закона.

- Не интересују ме хајке и харанге, закон мора бити свето писмо и за Управу и за Министарство финансија - поричио је Вучић и додао да ће они који не раде у складу са законом бити смењивани.

- Они морају да раде и против министара и председника и председника владе. Ту нико не води истрагу само се проверавају подаци - рекао је Вучић и упитао да ли се неко упласио тих података.

- Ја немам тај проблем. Уверен сам да ни други немају, а да ли нека организација из иностранства плаћа политичке странке видећемо - додао је .

Поводом списка Управе за прање новца, каже да не жели да се правда због постовања закона и поручује да се о томе пита народ, а не њих десетак који увек "дизу дреку".

На примедбу да неки медији не помињу цео списак, каже "Па шта , да ли ја треба да трцим и да се правдам", додајући да они безброј пута дневно слажу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (33)

Mikan

01.08.2020. 15:59

Provera finansiranja na osnovu Zakona o poreklu imovine i njegovih ekvivalenata u drugim zemljama je osnov za transparentno poslovanje u svim modernim drzavama. Nisam cuo ni jedan logican razlog zasto bi neko bio od toga izuzet.