ИЗГРАДЊА МЕТРОА КРЕЋЕ 2021: Саобраћајница под земљом ће бити дуга 60 километара

З. Р.

22. 07. 2020. у 12:00

ИЗГРАДЊА МЕТРОА КРЕЋЕ 2021: Саобраћајница под земљом ће бити дуга 60 километара

Новости

ИЗГРАДЊА београдске подземне железнице требало би коначно да почне крајем следеће године. Уговор за израду пројектно-техничке домументације за овај пројекат између града Београда, ЈКП "Београдски метро" и компаније "Ежис" потписан је јуче.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја Зорана Михајловић је са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем и амбасадором Француске у Србији Жан--Луј Фалконијем, присуствовала потписивању уговора.

- Данас смо сведоци потписивања комерцијалног уговора за израду студије изводљивости за изградњу београдског метроа, којим реализујемо донацију Владе Француске и започињемо највећу инфраструктурну инвестицију у овом делу Европе, вредне шест милијарди евра - изјавила је Михајловићева.

- Студија ће бити готова за годину и по дана, када ће започети изградња метроа дугог 60 километара, са 60 станица. Грађани и грађанке Србије сведоци су завршетка ранијих и отпочињања нових инфраструктурних пројеката. Београдски метро један је од најзахтевнијих пројеката којем приступамо. Овај пројекат захтева најбоље компаније и стабилну владу која ће га реализовати.

Новости

Овако би требало да изгледа београдски метро

Горан Весић је признао да се на овај пројекат чека пола века, али да "корак по корак долазимо до жељеног циља".

- Говоримо о пројекту од националног значаја, чија реализација не би била могућа без подршке председника и Владе - казао је Весић.

- Нема руководеће гарнитуре која није обећавала метро, али ова власт ће га завршити.

Жан-Луј Фалкони истакао је да је београдски метро за Француску један од највећих и најважнијих пројеката које ће спровести након посете председника Емануела Макрона Србији. Он је истакао, да ће, заједно, француски и српски експерти чинити тим који ће реализовати ову инвестицију, уз огромну подршку Владе Србије и града Београда.

Новости

Потписивање уговора за пројектнотехничку документацију
 
ПОСВЕЋЕНОСТ ПРОЈЕКТУ

ГЕНЕРАЛНИ директор "Ежиса" Оливије Бовар рекао је да је ова компанија снажно посвећена успешној реализацији пројекта.

- Поносни смо што учествујемо у реализацији овако важног пројекта за Србију. Уверавам вас да ћемо дати све од себе да се он успешно спроведе, на добробит грађана Београда и Србије - рекао је Бовар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)