ГРАЂЕВИНАРИ СПАС ЗА ЕКОНОМИЈУ: Михајловић обишла радове на изградњи моста на Сави код Шапца

А.ДЕЛИЋ

15. 07. 2020. у 13:17

ГРАЂЕВИНАРИ СПАС ЗА ЕКОНОМИЈУ: Михајловић обишла радове на изградњи моста на Сави код Шапца

Фото: А. Делић

ПОТПРЕСЕДНИЦА Владе Србије и министарка грађевинарства проф. др Зорана Михајловић, обишла је у среду локацију на Сави, где се гради нови шабачки мост.

 Спојиће Срем и Мачву, а како се чуло на скупу, ово је најзахтевнији део пројекта изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице од Руме до Шапца и даље према Лозници. 

Фото: А. Делић

Михајловићева је рекла да, ових дана, иде по свим градилиштима како би подржала грађевинаре, који раде упркос епидемији, у ситуацији која није једноставна ни код нас ни у свету. Градилишта нису затворена, а радници се придржавају свих мера опреза. 

- Моја порука свима њима је: Хвала вам што радите, а друго, имате пуну подршку јер ми морамо да радимо - рекла је Михајловић. - Поред изазова епидемије са којом се сусрећемо и живимо 24 сата и живећемо још дуго са вирусом, морамо да учинимо све да наша економија ради. То је, уз здравствени, најјачи изазов за све нас. 

Према њеним речима, велики инфраструктурни пројекти много значе за привредни опоравак земље, а изградњом нове саобраћајнице, овај део Србије добиће најбржу везу са БиХ и Републиком Српском, као али и Војводином, односно Новим Садом. 

Тренутно побијање шипова

Шеф пројекта "Коридора Србије" Никола Караџић, истакао је да радови тренутно изводе на десној страни Саве у Мачви, а ради се на прилазној конструкцији, односно побијању шипова за будући мост. 

- Изводе се радови на изградњи шипова и припрема за њихово постављање у реци. Мост дужине 1,3 километра повезује ауто-пут од Руме до Шапца и брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице - објашњава Караџић.

- Важно је да се повезујемо са регионом, али једнако је важно и да делови Србије буду повезани добром инфраструктуром. Вредност ове инвестиције је близу пола милијарде евра, а мост ће крајем 2022. уз сву подршку и изазове бити завршен - рекал еј министарка. 

Мурат Туркоглу, директор азербејџанске компаније „Азвирт“, која је извђач радове, каже да је привилегија градити у Србији и сарађивати са стручњацима и професионалцима из области грађевине и инжењерства.

Фото: А. Делић

 - Радови на изградњи овог моста још један су показатељ у развоју транспортне инфраструктуре у Србији. Мостови су и иначе најснажнији симболи у људском друштву - симбол спајања, сарадње и хармоније. У име „Азвирта“ изражавам захвалност владама Србије и Азербејџана на посвећености стратешком партнерству и сарадњи у многим секторима, укључујући инфраструктуру - рекао је Туркоглу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)