ВУЧИЋ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Неће бити смањења плата и пензија

Танјуг

15. 07. 2020. у 12:56

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Неће бити смањења плата и пензија

Фото: Инстаграм/будуцностсрбије

СРБИЈА ће поднети кризу због короне, не лако, али лакше него друге земље и неће бити смањења плата и пензија у јавном сектору, поручио је данас председник Александар Вучић и указао да ниво јавног дуга у земљама Европе "скаче" услед кризе изазване корона вирусом, и на преко 200 одсто од БДП, док је јавни дуг Србије је на нивоу од 57 одсто БДП-а.

"Нигде у свету није лака ситуација, није ни у Србији, али лакша него било где у Европи. Биће и боља ситуација и људи могу слободно да троше новац и неће им каснити, ни недостајати ни плате у јавном сектору, ни пензије, ниједан дан", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Примера ради, навео је да је јавни дуг Италије прешао 150 одсто БДП-а, стопа дуга расте и Француској, Шпанији, Грчкој, где је прешла 200 одсто БДП-а, Хрватској, Црној Гори...

"У Србији је ниво јавног дуга 57 одсто БДП-а. И зато не брините, биће ситуација добра, биће посла, плате и пензије", подвукао је Вучић.

Како је рекао, најважније је да победимо корону озбиљношћу и одговорноштћу, јер је то, истиче, суштина.

"Не брините, и када мислите да немамо резерве, ми ћемо да их пронађемо. Али, да вадимо из ћупа, не долази у озбир... Тренд опште кукњаве ме не занима, Србија ће победити кризу, не лако, али лаксе него суседи и већина дургих у Европи", рекао је Вучић.

Поновио је да неће бити смањивања плата и пензија, што ће морати да учини највећи део земаља, али не и Србија, захваљујући стабилном финансијском систему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (33)

Vlada

15.07.2020. 19:09

Uprkos svim problemima sa epidemijom i padom agregatne traznje nasa zemlja ima stabilne finansije i privredu zahvaljujuci nerestriktivnoj politici Vlade. Zato primanja nece padati i imacemo najbolju stopu privrednog rasta o cemu svedoce MMF i Evropska unija.