Данас исплата трећег “корона минималца"

Танјуг

07. 07. 2020. у 08:23

Данас исплата трећег “корона минималца

Фото: Д. Миловановић

Трећа минимална зарада за 1.042.114 запослених у Србији, у укупном износу од 31 милијарде динара, биће исплаћена данас.

Држава је привредницима за три минималца до сада помогла са износом од 94 милијарде динара, односно са око 800 милиона евра.

Од почетка кризе која је изазвана пандемијом вируса корона држава је путем директних давања и ослобођења од пореских обавеза привреди и грађанима помогла са 278, 64 милијарде динара, односно са 2,3 милијарде евра, саопштено је раније из Министарства финансија.

Када се саберу сва досадашња директна давања и индиректни подстицаји у виду ослобођења пореза и доприноса, држава је привреди и грађанима помогла са око 278,64 динара или око 2,3 милијарди евра.

"Када се саберу износи одложеног плаћања пореза и доприноса, минималци исплаћени привреди, као и новац који је држава обезбедила преко Фонда за развој и грађанима у виду једнократне помоћи од 100 евра, долази се до цифре од око 278,64 милијарди динара, односно нешто више од 2,3 милијарди евра, са колико је држава на директан или индиректан начин из буџета помогла привреди и грађанима", рекао је министар финансија Синиша Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)