Нема више одлазака на шалтер РГЗ по лист непокретности: Влада донела Уредбу, све ће завршавати нотари

Танјуг

26. 06. 2020. у 14:29

Нема више одлазака на шалтер РГЗ по лист непокретности: Влада донела Уредбу, све ће завршавати нотари

Фото: П. Митић

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода из Геодетско-катастарског информационог система, од стране јавних бележника и геодетских организација.

"Усвајањем ове уредбе решен је велики проблем због којег су грађани морали да лично одлазе на шалтер Републичког геодетског завода (РГЗ) како би добили лист непокрености. Сада је то решено и комплетан посао преноса непокретности ће се завршавати код нотара", рекла је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Наш циљ је да све услуге катастра буду максимално ефикасне за грађане, да немамо гужве на шалтерима, а то је значајно и за укупан пословни амбијент и рејтинг Србије на Дуинг бизнис листи, истакла је Михајловић, саопштило је министарство.

Текст те уредбе усаглашен је ове седмице на састанку потпредседнице владе са директором РГЗ-а Борком Драшковићем и руководством Јавнобележничке коморе.

Тако је решен проблем за грађане који су у претходном периоду морали лично да одлазе у РГЗ да прибаве лист непокретности, уместо да тај посао заврше код јавног бележника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)